Ontmoet Jelmer van C&B More!

Ontmoet Jelmer van C&B More!

04/07/2024


Wie ben je?
Om te beginnen zal ik mijzelf eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Jelmer Hollanders, ik ben 31 jaar en woon sinds een jaar of 10 in Rotterdam. Alweer zo’n 10 jaar geleden ben ik – met name om te studeren – vertrokken richting het New York aan de Maas en inmiddels voel ik mij ook echt volwaardig Rotterdammer. Voor mij is Rotterdam de perfecte combinatie van een rauwe havenstad en een bruisend stadsleven. De industriële charme van de havens gaat naadloos over in de levendige energie van de stad, waar moderne architectuur, culturele diversiteit en een dynamische sfeer samenkomen.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, ben ik met vrienden of zoek ik de gezelligheid op in de stad. Daarnaast maak ik ook graag ieder jaar een mooie reis naar – idealiter – een verre en onbekende bestemming. Verder zoek ik ook zo nu en dan graag wat extra spanning op, door bijvoorbeeld in de Alpen te gaan downhill-mountainbiken. Het leven begint waar de comfort-zone eindigt!

Waarom heb je gekozen voor de fiscaliteit?
Voor mij vormt de fiscaliteit de ideale combinatie van technische vraagstukken, taal en commercie. Van nature ben ik vrij technisch ingesteld, waardoor ik veel energie krijg van de uitdagingen die complexe fiscale vraagstukken bieden. Dit stimuleert mij dan ook om mij verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. 

Wat zijn je werkzaamheden bij C&B More?
Bij C&B More hou ik mij dagelijks bezig met een zeer divers scala aan vraagstukken, wat bijvoorbeeld uiteen kan lopen van fiscale vraagstukken omtrent de maritieme sector tot estate planning. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan het opstellen van een memo over de fiscale positie van de bemanning van een internationaal opererend schip, of het in kaart brengen van de fiscale gevolgen bij een beoogde bedrijfsopvolging binnen de familiesfeer. Naast het opstellen van documenten en verzoeken, worden ook regelmatig gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld de Belastingdienst. In dit kader kan worden gedacht aan het voeren van overleg met inspecteurs over de toepassing van de innovatiebox, tijdens een bedrijfsbezoek van de Belastingdienst.  

Wat heb je hiervoor gestudeerd?
Ik heb fiscaal recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.  

Hoe is C&B More ontstaan?
C&B More is opgericht door Connie Roozen en Hendrik Boonstra. Connie was partner bij EY in Rotterdam en Hendrik werkte bij EY in Groningen. Vanuit de wens om meer waarde toe te voegen aan de fiscale adviezen is C&B More opgericht. De missie is door te verbinden met cliënten daadwerkelijk te kunnen aansluiten bij de uiteindelijke wensen van de client en zo waarde te kunnen toevoegen. De C staat voor See More en de B staat voor Be More. Dus zie en ben meer. Inmiddels bestaat het kantoor 12 jaar.

Hoe is het om bij C&B More te werken?
Het werken bij C&B More geeft mij kortgezegd erg veel voldoening. In mijn ervaring is het grootste voordeel van het werken bij een boutique kantoor dat de lijntjes zeer kort zijn, waardoor het snel mogelijk is om – voor zover dat wenselijk is – verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen werk. De werkzaamheden bij C&B More zijn niet enorm ingekaderd, waardoor je vaak van begin tot eind betrokken bent bij de advisering. Dit is uiteraard uitdagend, maar zorgt mijns inziens voor een vlotte ontwikkeling van kennis en kunde, evenals een goed begrip van het vakgebied en de commerciële aspecten van het werk. 

Wat onderscheidt jullie van andere kantoren?
Wij onderscheiden ons van andere kantoren door niet vast te houden aan gebaande paden en geplaveide wegen, maar juist te zoeken naar nieuwe routes. Bij C&B More is sprake van korte lijnen, zowel intern tussen collega’s als extern richting de cliënt. Klanten zijn bij ons geen nummer, wij willen door klanten worden gezien als onderdeel van het team.

Daarnaast onderscheidt C&B More zich door de combinatie van specialisaties op het gebied van scheepvaart, vermogende particulieren, innovatie, internationale tax planning en vastgoed. Het is echter niet zo dat onze advisering daarbij ophoudt. C&B More is een gespecialiseerd fiscaal kantoor dat klaarstaat om te adviseren over een breed scala aan fiscale vraagstukken, met een bijzondere focus op complexere kwesties. Naast belastingadvies verzorgen wij ook belastingaangiftes, zodat wij onze klanten een volledige dienstverlening kunnen bieden. De belastingaangiftes worden bij C&B More verzorgd door een dedicated team van universitair geschoolde medewerkers, waardoor ook hier de focus ligt op de complexere zaken. 

Wat voor klanten heeft C&B More?
De klantenportefeuille van C&B More is divers en bestaat onder meer uit scheepvaartbedrijven, terminals, vermogende particulieren en hun ondernemingen, innovatieve marktpartijen, zowel outbound als inbound internationaal opererende bedrijven, projectontwikkelaars en andere vastgoedondernemingen. 

Hoe helpen jullie bij het ontwikkelen van skills, kennis en ervaring?
Bij C&B More is er veel ruimte voor ontwikkeling op zowel inhoudelijk als persoonlijk gebied. Zo is er wekelijks een adviseurs VTO, periodiek een algemeen gezamenlijk VTO, wordt je geacht de NOB beroepsopleiding te volgen en bestaat er daarnaast ruimte voor het volgen van externe cursussen, gericht op zowel de fiscaliteit als soft-skills. Voorts staat het nemen van verantwoordelijkheid hoog in het vaandel, waardoor snel ervaring kan worden opgedaan en kennis en kunde rap toenemen.  

Hoe is de sollicitatieprocedure als stagiair/werkstudent?
De sollicitatieprocedure voor werkstudenten is vrij laagdrempelig. Geïnteresseerde kandidaten kunnen bijvoorbeeld vrijblijvend op de koffie komen voor een kennismakingsgesprek. Indien er een klik is en er ruimte is op kantoor voor een werkstudent, volgt op een later moment mogelijk een formeel sollicitatiegesprek. Als deze procedure positief verloopt, wordt snel een voorstel gedaan om een tijdje mee te draaien op kantoor. 

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden als stagiair/werkstudent?
Als werkstudent ondersteun je de adviseurs van C&B More op alle fronten. De insteek is dan ook niet om alles strikt in te kaderen, maar om de werkstudent de ruimte te geven om zijn of haar eigen ideeën en visies kenbaar te maken. Voor de dagelijkse werkzaamheden kun je denken aan bijvoorbeeld literatuur- en jurisprudentieonderzoek, het opstellen van verzoeken, bezwaarschriften, e-mails en overeenkomsten. Daarnaast kan je worden gevraagd om een antwoord op een vragenbrief van de Belastingdienst voor te bereiden, op basis van de beschikbare informatie uit het dossier. Ook het opstellen van aangiftes dividend- of schenkbelasting behoort tot de werkzaamheden van een werkstudent bij C&B More. 

Hoe ziet de begeleiding vanuit C&B More eruit?
Begeleiding van zowel junioren als werkstudenten staat centraal bij C&B More. De deuren staan hier vrijwel altijd open en het stellen van vragen aan de meer senior adviseurs en/ of partners wordt gestimuleerd. Bij C&B More wordt erkend dat ontwikkeling op individueel niveau op de lange termijn bijdraagt aan de ontwikkeling van het kantoor zelf. Bij C&B More geloven wij dat jouw groei onze toekomst is. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?
Binnen de adviestak van C&B More is sprake van een gevestigd traditioneel functiehuis met een doorlopende mogelijkheid om door te groeien naar een volgende functie. Dus ook middels het bieden van groeiperspectief wordt ontwikkeling in de breedste zin gestimuleerd vanuit C&B More.  

Heb je het idee dat er binnen de organisatie ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven?
Binnen de organisatie is er veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. In dit kader staat de directie dicht bij het personeel, waarbij het personeel met regelmaat wordt benaderd voor hun persoonlijke zienswijze en voorkeuren met betrekking tot diverse onderwerpen. Zo wordt er gezamenlijk gebrainstormd over de strategie van het kantoor tijdens plenaire strategiesessies, waar onder meer wordt nagedacht over de kernwaarden, kantoorbrede aandachtspunten en zelfs financiële doelen.

Daarnaast is iedereen tot op zekere hoogte vrij om op ieder moment zijn ideeën aan te dragen, indien men van mening is dat ‘het beter kan’. In dit opzicht is C&B More dan ook een wat meer open organisatie, hetgeen zorgt voor een erg prettige werkomgeving.  

Hoe is de balans tussen werk en privé?
De balans tussen werk en privé is zeer zeker aanwezig bij C&B More. Ter illustratie; het is vanaf het moment dat jij jouw carrière begint mogelijk om parttime te werken. Daarnaast is structureel overwerken zeker niet de norm en is men tot op zekere hoogte vrij om de werkuren flexibel in te plannen. In dit kader dient voorts opgemerkt te worden dat het maken van verre en – relatief – langere reizen niet ongebruikelijk is. Met andere woorden; er is veel begrip voor het gegeven dat jij nog een leven hebt naast de fiscaliteit en mogelijk de wereld wilt ontdekken. Voor mij betekent dit de ideale balans tussen professioneel succes en persoonlijk welzijn.  

Zijn er bij C&B More ook informele activiteiten/ bedrijfsuitjes?
Die zijn er zeker, zo wordt er jaarlijks minimaal twee keer een bedrijfsuitje georganiseerd door een informeel aangestelde feestcommissie. Zo'n dag begint meestal met een gezamenlijk overleg tijdens de lunch, gevolgd door diverse activiteiten zoals een RIB-tour over de Maas, escape rooms of VR-gaming. Daarna geniet men van fine dining in mooie restaurants zoals Putaine in Rotterdam of Le Pristine in Antwerpen. De dag wordt vaak afgesloten met een drankje (tot in de late uurtjes), voor degenen die daar zin in hebben.