Welke commissie doe jij volgend jaar?

Welke commissie doe jij volgend jaar?

26/06/2024

Collegejaar 2023/2024 komt tot een einde, en zo ook de werkzaamheden van de huidige commissies! Maar niet getreurd, volgend jaar is er weer een kans om je samen met andere CT'ers in te zetten voor de vereniging. Omdat er veel opties zijn zetten wij de commissies voor jullie op een rijtje.

Activiteitencommissie
De activiteitencommissie lijkt op de eerstejaarscommissie maar dan voor alle leden in plaats van alleen de eerstejaars. De acco is verantwoordelijk voor onder andere het jaarlijkse Dies-feest, de eindactiviteit en nog veel andere activiteiten door het jaar heen. Dit team zet zich dan ook in om al deze activiteiten zo leuk en gezellig mogelijk te maken! Als lid zorg je voor de gehele organisatie van activiteiten zoals een golfclinic, minigolf of schaatsen! Op deze manier leer je op grotere schaal plannen en organiseren. Natuurlijk is de acco zoveel mogelijk aanwezig bij eigen activiteiten. 

ANB-commissie
Als jij samen met 2 anderen de maatschappij wilt helpen, sluit je dan aan bij de ANB-commissie. De ANB-commissie kiest 1 of meerdere goede doelen waar ze door het jaar heen geld voor gaan inzamelen op leuke en creatieve manieren. Bij de commissie moet je creatief, welwillend, en goed in organiseren zijn. Onder leiding van de voorzitter worden er namelijk een aantal leuke evenementen georganiseerd die geld inzamelen voor de gekozen goede doelen. 

Almanakcommissie
Wil jij de volgende prachtige almanak maken voor CT, dan is de almanakcommissie iets voor jou. Bij de almanakcommissie maak jij met een aantal anderen de nieuwe almanak die aan alle leden die aanwezig zijn bij de almanakborrel gegeven zal worden. Ieder jaar wordt dit op een originele manier gedaan met leuke interviews van studenten, maar ook verslagen en heel veel leuke foto’s. Dit proces duurt een half jaar en binnen dit halve jaar ga je de uitdaging aan om de almanak nog leuker te maken dan de vorige editie. Dus, lijkt het jou leuk om met jouw team een leuke twist te geven aan de geweldige almanak? Meld je dan zeker aan voor de almanakcommissie! 

Bedrijvendagcommissie
De Fiscale Bedrijvendag is één van de belangrijkste evenementen van CT. De dag bestaat uit een ochtendprogramma, een middagprogramma en een borrel. Ongeacht je studiefase is de Bedrijvendag de perfecte gelegenheid om zowel formeel als informeel kennis te maken met verschillende kantoren.

De organisatie van deze dag vraagt veel inzet van de Bedrijvendagcommissie om alles soepel te laten verlopen. In de weken voorafgaand aan de Bedrijvendag in maart zullen de commissieleden dan ook druk bezig zijn met de voorbereidingen. Als commissielid organiseer je alles tot in de puntjes en zorg je ervoor dat alles goed gaat op de dag zelf. Wil jij nou onderdeel zijn van deze intensieve maar vooral heel leuke commissie? Meld je dan zeker aan! 

Carrièrecommissie 
Naast goede studieresultaten en fiscale kennis worden sociale vaardigheden steeds belangrijker voor de startende fiscalist. Om dit alvast onder de knie te krijgen, zal de Carrièrecommissie komend collegejaar diverse workshops en trainingen op het gebied van soft skills organiseren. Zo kan iedereen het beste uit zichzelf halen! De Carrièrecommissie zorgt voor de organisatie van deze workshops en trainingen en beantwoordt tevens alle vragen over werken in de fiscaliteit welke op het Carrièreplatform worden geplaatst. 

Congrescommissie  
De Congrescommissie is een halfjaarlijkse commissie binnen R.F.V. Christiaanse-Taxateur. Samen met de penningmeester organiseren zij jaarlijks het Fiscaal Congres, dat plaatsvindt aan het einde van het collegejaar. De commissie wordt in januari samengesteld en is verantwoordelijk voor: het bepalen van het thema van het congres, het uitnodigen van sprekers uit verschillende vakgebieden, de organisatie van de congreslocatie en catering en de promotie van het congres aan de leden van de vereniging. De Congrescommissie is een leuke en leerzame commissie voor leden die meer willen leren over de organisatie van een evenement en die interesse hebben in actuele fiscale onderwerpen.  

Eerstejaarscommissie
De Eerstejaarscommissie is speciaal voor en door eerstejaarsstudenten. Deze enthousiaste commissie organiseert het hele jaar door leuke en laagdrempelige activiteiten, zoals het Eerstejaarsweekend, een jeu de boule avond en nog veel meer. De eerstejaarscommissie is dé manier om medestudenten te leren kennen en je te introduceren in het verenigingsleven van CT. 

Mediacommissie
Ben je creatief, heb je interesse in fiscale actualiteiten en ben je handig met een fototoestel? Dan is de mediacommissie iets voor jou! Deze commissie maakt foto's, beheert de sociale mediakanalen en verzorgt de content voor De Aanslag, het digitale verenigingsblad van CT. Denk aan interviews met experts, artikelen over zowel actuele fiscale ontwikkelingen als informele onderwerpen en allerlei tips & tricks. De Mediacommissie is een dynamische commissie waar je veel leert over content creatie en fiscaliteit. Je werkt samen met een andere enthousiaste studenten en je maakt kennis met de nieuwste trends binnen het vakgebied. 

Skireiscommissie
Ben je een wintersporter en houd je van gezelligheid? Dan is de skireiscommissie iets voor jou! Deze commissie organiseert jaarlijks de befaamde CT Skireis, een onvergetelijke trip vol skiën, snowboarden, après-skiën en gezelligheid.
De Skireiscommissie regelt alles: van de busreis en accommodatie tot aan de skipassen en après-ski activiteiten. Naast het skiën en snowboarden is er ook meer dan genoeg aandacht voor gezelligheid.

Studiereiscommissie 
De Studiereiscommissie organiseert jaarlijks een onvergetelijke reis naar een internationale stad (zoals Kuala Lumpur of Seoul van de afgelopen jaren). Tijdens deze reis bezoeken we interessante bedrijven, overheidsinstanties en andere fiscale instellingen. Zo leer je alles over de lokale fiscaliteit en doe je waardevolle internationale contacten op. Als lid van de Studiereiscommissie ben je nauw betrokken bij de organisatie van de reis. Hierdoor kom je niet alleen in contact met internationale professionals, maar krijg je ook de kans om jouw medereizigers kennis te laten maken met een prachtige stad. De reis vindt plaats in de tweede helft van het studiejaar.
Let op; aanmelden voor deze commissie kan tot zondag 30 juni 2024.  

TJP-commissie
Als lid van de TJP-commissie ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het prestigieuze Tax Jurisprudence Program. Je regelt alles van A tot Z: van het benaderen van topdocenten en spraakmakende sprekers tot de invulling van de interactieve sessies. Je leert over uiteenlopende fiscale onderwerpen, ontmoet interessante mensen uit het vakgebied en bouwt waardevolle netwerkcontacten op. Naast de organisatie van de sessies, zorg je ook voor een feestelijke afsluiting van het programma met een diner waar alle deelnemers en sprekers samenkomen. Dit is dé gelegenheid om te proosten op een geslaagd TJP-jaar en om op informele basis met elkaar in gesprek te gaan. 
Let op; aanmelden voor deze commissie kan tot zondag 30 juni 2024.