Wat te doen in Rotterdam voor een onvergetelijke winter?

Wat te doen in Rotterdam voor een onvergetelijke winter?

14/11/2023

Het winterseizoen komt er weer aan en ook dit jaar worden er weer volop activiteiten georganiseerd. De dagen mogen dan wel korter worden en de temperaturen dalen, maar de sfeer neemt alleen maar toe. Of u nu erop uit wilt of liever deelneemt aan binnen activiteiten, er valt van alles te beleven. In dit artikel gaan we dieper in op een breed scala aan winteractiviteiten, vergeet dus zeker niet verder te lezen voor een magische winter!

Schaatsbaan Rotterdam

Er is één activiteit waar u hoogstwaarschijnlijk meteen aan denkt als het over de winter gaat; schaatsen! Voor deze activiteit hoeft u niet ver te reizen en hoeft u niet te wachten tot het vriest, er zijn namelijk 2 unieke gelegenheden in Rotterdam om te schaatsen. Om te beginnen, kunt u naar de overdekte schaatsbaan in Kralingen. Deze schaatsbaan opent op 25 november en blijft geopend tot 24 februari. Voor een onvergetelijke ervaring zijn er gedurende de periode verschillende speciale activiteiten op het ijs te doen, zoals een gezellige silent disco of een curlingbaan voor degene die op zoek zijn naar wat meer actie. Neem vooral een kijkje op de site voor de andere activiteiten!


Agenda (schaatsbaanrotterdam.nl)

Naast de overdekte schaatsbaan is er nog een mogelijkheid in Rotterdam om te schaatsen. In de afgelopen jaren werd plein 1940 namelijk omgetoverd naar een sfeervol winterplein met als middelpunt de schaatsbaan. U kunt hier na het schaatsten nog nagenieten met een lekker glaasje glühwein of een heerlijke warme chocolademelk. Ook hier worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een silent disco! De precieze data voor de openingstijden en de activiteitenagenda zijn nog niet bekend, deze zullen eerdaags bekend gemaakt worden op de site van IJsvrij (de organisator van het evenement).


www.ijsvrij.nl

(PS: afgelopen jaar was er ook een schaatsbaan op het dak van de Bijenkorf. Voor dit jaar is het nog niet bekend of de baan er weer komt, maar houd zeker de site van de Bijenkorf in de gaten voor de unieke mogelijkheid om onder de sterren te schaatsen!)

Kerstmarkt in Den Haag

Wilt u nu echt de kerstsfeer proeven, erwtensoep eten of lekker glühwein drinken? Breng dan een dag door bij één van de grootste kerstmarkten van het land, de Royal Christmas Fair in Den Haag. Van 7 t/m 23 december staat het centrum van Den Haag in het teken van kerst kraampjes. Hier koopt u de leukste kerstversieringen voor thuis, beleeft u de leukste optredens en kunt u zelfs de kerstman ontmoeten! Verder is er de ruimte om te lunchen of dineren op het verwarmde en overdekte terras van het Royal Christmas House. Ook zijn er verschillende barretjes waar u kunt borrelen of de aprés-ski sfeer alvast kan proeven. De Royal Christmas Fair is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en is elke dag geopend van 12.00 - 21.00. Geen reden om dit evenement te missen!
(Let op! Maandag 18 december is de kerstmarkt gesloten)


www.royalchristmasfair.nl

Shoppen met een kerstsfeer op vrijdagavond

Bent u nog op zoek naar nieuwe winter- en kerstkleding of zoekt u nog naar accessoires? Dan is Rotterdam een uitstekende stad om in te winkelen! Tijdens de winterdagen zijn er door de hele stad heen versieringen opgehangen en kerstbomen geplaatst. Breng dus vooral een bezoek aan de Koopgoot of de markthallen. Bent u nog niet ‘uitgeshopt’, dan kunt u altijd nog een kijkje nemen bij de winkels op de lijnbaan. Wilt u deze activiteit nu extra sfeervol meemaken, ga dan vooral op vrijdagavond de stad in tijdens de koopavond.

HotTug

Heeft u geen zin in de kou van buiten, maar wilt u wél naar buiten? Dan is hier de oplossing; een hot tug! De HotTug is een varende hot tub (waar u geen vaarbewijs voor nodig heeft). In de hot tub kunt u een ontspannend rondje door Rotterdam varen onder het genot van een lekker drankje. Tijdens deze unieke ervaring kunt u de rust op zoeken in bijvoorbeeld de Rotterdamse haventjes of juist meer naar het gezellige centrum; dat is helemaal aan u. De HotTug, bij Vessel 11, is elke donderdag t/m zondag te huur in het centrum van Rotterdam.

Naar een (kerst)film

Mocht het nu te koud zijn buiten en bent u toe aan ontspanning, breng dan zeker een bezoekje aan de bioscoop. Hier draaien tijdens de winterdagen de leukste kerstfilms. Geen zin in kerstfilms, dan zijn er altijd nog andere films te bekijken. Ook dit jaar zendt Net5 weer de Harry Potter reeks uit. Elke zondag tot 17 december om 20.30u wordt er hier een deel van de reeks uitgezonden. Neem lekker plaats op de bank en maak er een gezellige zondagavond van!

Rotterdam Night Walk

Houd alvast een plekje vrij in uw agenda voor de volgende activiteit, want dit is een exclusief event; het evenement vindt dit jaar maar één keer plaats. Het gaat hier over de Rotterdam Night Walk! Op 27 december 2023 wordt er een sfeervolle avondwandeling in kerstsferen in de Rotterdamse binnenstad georganiseerd. Deze wandeling biedt de perfecte mogelijkheid om even bij te komen van de drukke feestdagen!


www.rotterdamnightwalk.nl

Rotterdampas

Als bovenstaande activiteiten u toch niet helemaal aanspreken kunt u ook nog een kijkje nemen bij de acties van de Rotterdampas! Als u deze pas bezit, kunt u verschillende activiteiten met korting en soms zelfs grátis ondernemen.
www.rotterdampas.nl