Wat te doen tijdens de vakantie in Rotterdam?

Wat te doen tijdens de vakantie in Rotterdam?

26/12/2022

De kerstvakantie staat voor ons in het teken van gezelligheid en leuke dingen doen. Heb jij nog ideeën nodig voor leuke uitjes met vrienden en familie? Dan hebben hier voor jou een aantal leuke dingen onder elkaar gezet die je kan doen tijdens de kerstvakantie in Rotterdam. Van schaatsen tot lekker borrelen, er is altijd genoeg te doen in de decembermaand in Rotterdam!

Schaatsen
Allereerst haken we gelijk in op het schaatsen. Natuurlijk is de Schaatsbaan Rotterdam in het mooie Kralingen niet te vergeten. Net als afgelopen jaren is deze al een tijdje weer geopend. Hij is geopend t/m 3 maart 2023, dus als je daar nog geen rondjes hebt kunnen schaatsen, is deze kerstvakantie een mooie gelegenheid om te gaan.

Naast de Rotterdamse Schaatsbaan kun je dit jaar ook schaatsen op het dak van de Bijenkorf. Deze schaatsbaan onder de sterren is open tot 13 januari 2023 en is dagelijks geopend van 12.30 tot de sluitingstijd van de winkel. Op het dak is ook een overdekt terras waar ze Zwitserse hapjes en drankjes serveren.

Night Walk
Ben jij geen grote schaatsliefhebber maar maak jij liever een mooie wandeling door Rotterdam? Dan kan de Rotterdam Night Walk een mooi alternatief zijn. Bij dit evenement kun je genieten van de Rotterdamse kerstgezelligheid onder het genot van een warme kop chocolademelk. Na de kerstdagen is dit een ideale manier om na al het lekkere eten weer in beweging te komen. Wat betreft de routes zijn er twee mogelijkheden, een route van 6 kilometer of 12 kilometer.

De route bestaat uit een combinatie van verschillende prachtige locaties. Er kan tijdens de wandeling een kijkje worden genomen in de tuin van het Stadhuis aan de Coolsingel.  Deze tuin is in de Decembermaand versiert met mooie kerstverlichting dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Vervolgens kun je ook genieten van het mooie uitzicht aan de Maas en de digitale tentoonstellingen van Remasterd bekijken. Kortom, een mooie en veelbelovende route!

High Gin BY AMI
Voor de minder actieven onder ons, die liever alleen een hapje en drankje doen, is dit misschien wat! Een High Gin is wellicht een nog onbekend concept voor sommigen. Bij een High Gin kan je genieten van verschillende typen gin geserveerd met verschillende bijpassende hapjes. Dit kan onder andere bij BY AMI Urban Bistro – Rotterdam.

Rozey
Zoek je nog een leuke plek om uit eten te gaan, dan is dit zeker een aanrader. Rozey is het eerste all-inclusive restaurant in Rotterdam met alleen vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Deze tip kan misschien leuk zijn voor de vega en vegan liefhebbers onder ons of juist een mooie gelegenheid zijn om de verschillende gerechten te ontdekken.

New Year's Eve
Eindelijk is er tijdens oud en nieuw weer een vuurwerkshow! De afgelopen jaren is dit helaas door corona niet mogelijk geweest maar dit jaar kan er weer groots feest gevierd worden op de Erasmusbrug. Om twaalf uur zullen vanaf de pontons verschillende soorten siervuurwerk worden afgestoken. De show bij de Erasmusbrug is niet de enige, ook in Nesselande en in Hoek van Holland kun je genieten van het kleurrijke vuurwerk. Het belooft in ieder geval een knallend feest te worden!