Meet Flynth!

Meet Flynth!

03/02/2022

Zou je jezelf willen voorstellen?

Wie ben je?

Jessica van Oosten, Junior btw specialist bij Flynth.

Wat doe je binnen Flynth?

Ik adviseur nationale en internationale klanten op het gebied van btw.

Hoe lang ben je hier al werkzaam?

1 jaar.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Mijn oude werkgever had goede contacten met mijn huidige leidinggevende. Toen ik ging afstuderen wist hij dat ik goed binnen Flynth zou passen en heeft hij mij aan mijn leidinggevende geïntroduceerd.

Wat/waar heb je hiervoor gestudeerd?

De Bachelor Fiscaal Recht in Tilburg en de Master Fiscaal Recht in Leiden.

Heb je hiervoor ergens anders gewerkt?

Ja, bij een klein, medium en big 4 kantoor.

Hoe is het om bij Flynth te werken?

Heel leuk. Ik kreeg vanaf het begin al veel verantwoordelijkheid om zelf taken op te pakken en adviezen voor te bereiden. Ik kan zelf aangeven wat ik leuk vind om te doen en waar ik mij verder in wil ontwikkelen. Daarnaast heb ik veel contact met klanten en heb ik de ruimte om mijn werk en tijd zelf in te delen. En uiteraard leuke collega’s!

Wat onderscheidt jullie van andere kantoren?

In het btw-team heb je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen en wordt je dus niet gedwongen om gelijk een specialisatie te kiezen. Je komt in contact met veel verschillende soorten klanten die allemaal een andere aanpak vereisen. Daarnaast is het btw-team heel informeel en heb je snel klantencontact.

Hoe is de balans tussen werk in privé?

Heel goed. Je krijgt de vrijheid om je werkweek zelf in te delen. Uiteraard is het ook mogelijk om parttime aan de slag te gaan.

Wat voor klanten heeft Flynth?

In het algemeen heeft Flynth veel MKB klanten, maar als btw-team bedienen wij ook veel grote internationale klanten.

Helpen jullie bij het ontwikkelen van skills, kennis en ervaring?

Je wordt in het gehele proces van een advies meegenomen. Je krijgt veel ruimte om zelf onderzoek te doen, contact te onderhouden met de klant en het advies op te stellen. Hierbij krijg je uiteraard goede begeleiding van een ervaren adviseur. Daarnaast biedt Flynth trainingen aan voor de ontwikkeling van soft skills, adviesvaardigheden en leiderschap.

Hoe is de sollicitatieprocedure als stagiair/werkstudent?

Studenten kunnen via onze website solliciteren. Dit kan via een vacature of via een open sollicitatie. Binnen vijf werkdagen ontvangt de student een reactie van een Campus Recruiter. Als er voldoende aanknopingspunten zijn op basis van het cv en de motivatiebrief, zal de student uitgenodigd worden voor een gesprek. Voor studenten is er geen tweede gesprek of assessment nodig. Het gesprek zal plaatsvinden met de toekomstig begeleider of een andere collega uit het team. Het doel van dit gesprek is om kennis te maken met Flynth, om na te gaan of de student past binnen het team en de wederzijdse verwachtingen te bespreken. Verloopt dit gesprek goed, dan ontvangt de student een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Gaat de student akkoord met het arbeidsvoorwaardenvoorstel, dan ontvangt de student een contract. Vervolgens neemt de student deel aan Start@Flynth. Start@Flynth is hét programma waarmee wij nieuwe collega’s een warm welkom heten en hen wegwijs maken binnen Flynth.

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden als stagiair/werkstudent?

Elke dag is verschillend, maar de werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

- Het voorbereiden van adviezen, brieven, btw-aangiftes en het doen van vaktechnisch onderzoek.

- Actieve deelname aan vaktechnisch overleg.

- Meedoen bij besprekingen met de klant.

Wat voor mogelijkheden bieden jullie aan studenten en starters?

Je bent als werkstudent of starter een volwaardig onderdeel van het btw-team. Je krijgt de vrijheid om zelfstandig aan de slag te gaan. Uiteraard met goede begeleiding. Er is veel ruimte om zelf aan te geven waarin jij je in zou willen ontwikkelen. Het is een perfecte kans om te ervaren hoe het werk van een btw-specialist binnen Flynth eruit ziet. Tenslotte zijn er veel doorgroeimogelijkheden om na je studie bij Flynth als btw-specialist aan de slag te gaan.

 

Hoe ziet de begeleiding vanuit Flynth eruit?

Als starter of werkstudent krijg je een mentor aangewezen waaraan je al je vragen kunt stellen. Daarnaast ontvang je feedback wanneer een opdracht is afgerond en kun je tussendoor om begeleiding vragen wanneer je vastloopt.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Binnen het btw-team zijn er volop mogelijkheden om door te groeien in een volgende functie. Hoe snel dit gebeurd hangt volledig af van jouw kwaliteiten. Flynth doet er alles aan om doorgroeien te stimuleren. Samen stel je doelen op en kun je de regie nemen over jouw eigen ontwikkeling.

Waarom zou een student voor Flynth moeten kiezen?

Omdat het btw-team heel informeel is wordt je vanaf het eerste moment betrokken bij een project. Hierdoor je kun je van A tot Z meekijken en kun je ook echt een bijdrage leveren aan het team. Daarnaast heb je veel inspraak binnen het team en wordt jouw visie serieus genomen.

Organiseren jullie naast formele activiteiten ook informele activiteiten?

Jazeker! Per kantoor worden er uitjes en weekendjes weg georganiseerd. Daarnaast komen we ook informeel samen met het btw-team onder het genot van een diner of lunch.