‘De Fiscale Bedrijvendag komt er weer aan!’

‘De Fiscale Bedrijvendag komt er weer aan!’

18/03/2022

Ieder jaar organiseert de R.F.V. Christiaanse-Taxateur de Fiscale Bedrijvendag, hét grootste Fiscale recruitmentevenement van Nederland. Tijdens deze dag krijg jij de kans om met verschillende kantoren in gesprek te gaan tijdens de individuele gesprekken. Tijdens de driegangenlunch heb je de mogelijkheid om op een informele wijze met werknemers van verschillende kantoren kennis te maken. In de namiddag kun je deelnemen aan verschillende workshops en in de avond vindt er een recruitmentborrel plaats. De Bedrijvendag is dé uitgelezen kans tot het zetten van de eerste stappen in de richting van een stage, werkstudentschap of zelfs een startersfunctie!

Twijfel jij of je je moet inschrijven voor de Fiscale Bedrijvendag 20 mei? Lees dan hieronder de ervaringen van je mede-CT’ers.

 

Dominique Foster

In welk studiejaar heb jij meegedaan aan de Fiscale Bedrijvendag?

B2 en B3 Fiscaal Recht

 

Waarom heb je jezelf opgegeven?

Ik heb mijzelf opgegeven voor de Bedrijvendag omdat ik van veel mensen had gehoord dat het een leerzame en vooral gezellige dag is. Je maakt in korte tijd en op een leuke manier kennis met veel kantoren en dat trok mij wel aan.

 

Wat vond je het leukste gedeelte van de bedrijvendag?

Het leukste onderdeel van de Bedrijvendag vind ik het ‘speeddaten’ met mensen van diverse kantoren. Je kan al je vragen bij hen kwijt en zo krijg in relatief korte tijd een goed beeld van het kantoor en de werksfeer.

 

Wat heb je eraan overgehouden/hoe was jouw ervaring?

Na de Bedrijvendag had ik een goed beeld van alle belastingadvieskantoren in de omgeving. Je hebt in feite alvast vrij kunnen oriënteren en dat kan later in je fiscale carrière alleen maar goed van pas komen.

 

Zou je dit jaar weer gaan?

Dit jaar ga ik zeker weer naar de Bedrijvendag! Het is elk jaar weer anders, dus geen jaar mag je missen naar mijn mening.

 

Zou je de bedrijvendag aanraden aan andere studenten? En zo ja, waarom?

Ik raad zeker de Bedrijvendag aan andere studenten aan. Dit is hét moment om in korte tijd met heel veel kantoren kennis te kunnen maken en dat lijkt mij, zoals ik net al zei, alleen maar handig voor later. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een gezellige dag met je medestudenten en de mensen van kantoren!

 

Boyd Merczel

In welke studiefase heb je meegedaan aan de bedrijvendag?

B1 Fiscale Economie

 

Waarom heb je jezelf opgegeven?

Ik wilde zien welke fiscale bedrijven er zijn en wat de mogelijkheden voor werkstudentschappen en stages waren.

 

Wat vond je het leukste gedeelte van de bedrijvendag?

De Lunch! Tijdens de lunch heb je drie rondes, waarbij je per ronde wordt ingedeeld met een kantoor. Zo kun je op een laagdrempelige manier praten met verschillende kantoren én je krijgt een lekkere lunch.

 

Wat heb je eraan overgehouden/hoe was jouw ervaring?

Ik heb een hele goede ervaring eraan overgehouden. Ik ben met veel bedrijven bekend geworden en heb een hele leuke dag gehad.  

 

Zou je dit jaar weer gaan?

Zeker, ik ben van plan dit jaar weer te gaan!

 

Zou je de bedrijvendag aanraden aan andere studenten? En zo ja, waarom?

Ja, het is een goede manier om bedrijven te leren kennen en in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor een werkstudentschap of zelfs een startersfunctie. Ook als eerstejaars is het waardevol om naar de Bedrijvendag te gaan.

 

Rik Brem

In welk studiejaar heb jij meegedaan aan de Fiscale Bedrijvendag?

B1, B2 en B3 Fiscaal Recht

 

Waarom heb je jezelf opgegeven?

Als klein jongetje droomde ik ervan ooit een contract in De Kuip te ondertekenen ...

 

Wat vond je het leukste gedeelte van de bedrijvendag?

De driegangenlunch. Tijdens de driegangenlunch wissel je bij het voor-, hoofd- en nagerecht van tafel, waardoor je in 3 x 20 minuten kennismaakt met drie verschillende kantoren. De gangen vliegen voorbij en er heerst een ongedwongen sfeer. Vaak zijn de gesprekken pas halverwege als de tafelwissel wordt aangekondigd. De nog resterende gespreksstof biedt aanknopingspunten om een recruiter of kantoormedewerker aan te spreken tijdens de afsluitende borrel. Last but not least: de culinaire hoogstandjes van de keukenbrigade van De Kuip zijn om je vingers bij af te likken! (Desalniettemin adviseer ik met klem om onder toeziend oog van potentiële werkgevers niet je tong maar je servet te gebruiken)

 

Wat heb je eraan overgehouden/hoe was jouw ervaring?

Wat mij van de vorige edities het meest is bijgebleven, is de informele setting. Ondanks dat de heren in pinguïnoutfit ten tonele verschijnen en de dames in chique mantelpakjes opdraven, is de Fiscale Bedrijvendag écht een laagdrempelige manier om waardevolle contacten op te doen en kennis te maken met potentiële werkgevers. Persoonlijk ben ik tijdens de afsluitende borrel in gesprek geraakt met een recruiter en medewerker van EY, hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in een werkstudentschap.

 

Zou je dit jaar weer gaan?

Ik ben zeker van plan om dit jaar wederom de Fiscale Bedrijvendag bij te wonen. Dit jaar komt mijn studentenbestaan tot een einde. Ik wil graag nog een keer zo'n grootschalig evenement met honderden studenten en tientallen kantoren in De Kuip meemaken.

 

Zou je de bedrijvendag aanraden aan andere studenten? En zo ja, waarom?

100%. Voor derdejaars- en masterstudenten is het de uitgelezen kans om relatief eenvoudig een stageplek of werkstudentschap te bemachtigen. Daarnaast zou ik ook eerste- en tweedejaarsstudenten willen aansporen om zich in te schrijven voor de Fiscale Bedrijvendag. Toen ik net met mijn studie begonnen was, wist ik eigenlijk alleen dat ik - als ik later groot ben - belastingadviseur of -inspecteur kan worden. Mede dankzij mijn deelnames aan de Fiscale Bedrijvendag weet ik dat er veel meer mogelijkheden zijn en ben ik bekend geraakt met tientallen kantoren die onderling allemaal verschillen qua grootte, werksfeer/mentaliteit en expertise. Voor eerste- en tweedejaarsstudenten is de Fiscale Bedrijvendag een goede gelegenheid om een eerste indruk te krijgen van het werkveld. Aarzel niet langer en schrijf je in!

 

 

Ben je benieuwd hoe de Bedrijvendag is?

Stuur dan je vragen naar bedrijvendag@christiaanse-taxateur.nl