Meet DLA Piper!

Meet DLA Piper!

10/03/2022

Meet DLA Piper! We stellen jullie graag voor aan Xander Stubenrouch.

 

Na een mooie business course trip naar Toronto, ben ik per juni 2020 aan de slag gegaan als junior associate bij de tax praktijk van DLA Piper. Wij werken nauw samen in een compact team, waardoor er veel ruimte is om zelfstandig te werken en jezelf te ontwikkelen. De combinatie van diverse en uitdagende dossiers, een uitgebreide internationale praktijk en gezellige collega’s maakte dat de keuze voor DLA Piper snel was gemaakt.

 

DLA Piper Amsterdam is onderdeel van een wereldwijd netwerk met vestigingen in meer dan 40 landen. Onze tax afdeling kan worden verdeeld in de adviespraktijk van het international tax team (het adviseren van internationale multinationals die actief zijn in Nederland, zoals grote Amerikaanse cliënten) en de transactiepraktijk (M&A deals, zoals private equity en vastgoed). Als junior associate werk je op beiden praktijken waardoor je veel samenwerkt met andere praktijkgroepen van DLA Piper Amsterdam maar ook een nauwe samenwerking met de andere kantoren van DLA over de hele wereld vereist is. Being the leading global leading global business law firm is ons streven. Dit betekent dat onze focus niet alleen maar ligt op het begeleiden van de grotere (internationale) transacties, maar wij adviseren onze (internationale) cliënten ook veel over hele praktische vraagstukken ten aanzien van het ondernemerschap en fiscaliteit in Nederland. Deze dynamiek maakt onze praktijk erg afwisselend en interessant.

 

Opleiding en persoonlijke ontwikkeling is voor ons kantoor erg belangrijk. Al in je eerste jaar worden diverse opleidingsmogelijkheden aangeboden en krijg je de kans om (internationale) collega’s te leren kennen tijdens een meerdaags introductieprogramma. Dit programma wordt op afwisselende locaties in Europa aangeboden (bijvoorbeeld Londen, Brussel of Amsterdam). Ervan uitgaand dat het snel weer mogelijk is zit jij dus in je eerste jaar wellicht een paar dagen in het buitenland!

 

Daarnaast hebben we de rest van het jaar nog genoeg andere uitjes. Zo organiseren wij jaarlijks een ski-reis, een medewerkers- en stagiairesuitje, een afdelingsuitje, een kerstfeest en een kantoorbarbecue. Kortom: genoeg gezelligheid! Daarnaast organiseren we iedere vrijdagmiddag een borrel in onze DLA bar of op het dakterras!

 

Werken als junior associate bij DLA Piper biedt mij naast een uitdagende praktijk en verschillende ontwikkelingsmogelijkheden ook veel gezelligheid en een goede onderlinge werksfeer. Deze combinatie maakt ons team mijns inziens uniek en succesvol. Wil je meer weten? Je kunt natuurlijk altijd op onze website (www.bigopportunities.com) kijken en contact opnemen met onze recruiter, Maaike Vos, via maaike.vos@dlapiper.com.