All I want for Christmas is...

All I want for Christmas is...

16/12/2021

Staat bij jou de kerstboom al, want Kerst staat alweer bijna voor de deur. Dit betekent dat er weer een gezellige tijd aankomt met vrienden, familie, lichtjes en lekker eten. Daarnaast is Kerst ook een tijd van cadeautjes. Weet jij ook niet wat je voor je zusje, ouders of partner moet halen? Heb jij ook zo’n moeite met het verzinnen van een leuk cadeautje? Lees dan dit artikel waarin jij inspiratie kan opdoen! Speciaal voor de studenten die deze maand wat krap bij kas zitten, hebben we ook een budgetlijst samengesteld. Lees snel door en vind het beste cadeau voor jouw dierbare.

Cadeaus voor mannen

 • Trimmer. Een trimmer is het mannencadeau bij uitstek. Iedereen wil er natuurlijk netjes en verzorgd uitzien voor de kerst. Een trimmer werkt sneller dan scheren, daarbij snijd je jezelf minder makkelijk. Een man zal dus erg blij zijn met zo’n cadeau.
 • Slipcursus. Een slipcursus is een leuk cadeau voor een man. Dit is een cursus waar je leert slippen met een auto. Hiervan krijg je een enorme adrenaline boost, en het is ook nog is handig nu het zo glad is op de wegen. Je wordt tijdens deze cursus begeleid door experts waardoor het ook nog veilig is.
 • Sieraad. Tegenwoordig zijn sieraden niet meer weg te denken bij de outfit van een man. Steeds meer mannen dragen kettingen of armbanden. Dus waarom zou je geen sieraad cadeau geven aan een vriend. Voor twee tientjes heb je al een leren armband. Is je budget hoger? Kies dan voor een zilveren schakelarmband!  
 • Kaartjes voor een sportevenement. Houd jouw vader of vriend van voetbal, formule 1 of een andere sport, geef hem dan is kaartjes voor een wedstrijd. Dit is altijd een leuk cadeau en loopt vaak uit op een leuke avond of dag.

Cadeaus voor vrouwen

 • Rituals giftset. De go-to winkel voor vrouw is natuurlijk Rituals. Hier verkopen ze lekkere parfums en goede shampoos en andere verzorgingsproducten. Daarnaast zet Rituals zich in voor een duurzame planeet. Ze gebruiken zo veel mogelijk natuurlijke producten en testen niet op dieren.
 • Make-up. Make-up is ook altijd leuk om een vrouw te geven. Dit kan je ook zo duur maken als je zelf wilt. Nagellak of make-up kwasten zijn altijd welkom, maar het wordt lastiger als het gaat om mascara of foundation.
 • Spa-arrangement. Wil jij je moeder, vriendin of tante, een dag geven waarop ze verwend wordt? Doe dan een Spa-arrangement cadeau. Nog leuker is een spa-arrangement voor twee, dan kan je zelf misschien mee, en hoeft je moeder, vriendin of tante niet heel de dag in haar eentje verwend te worden.

Budgetcadeaus

 • Kamerplant. Ken jij iemand waarvan zijn of haar kamer wel wat groen kan gebruiken (en heb je niet zoveel budget), dan is een kamerplant een perfect cadeau. Een baby kamerplant kan heel goedkoop zijn en een leuke aanvulling voor elke kamer. Degene die het krijgt dan voor zorgen, dus deze persoon zal ook nog regelmatig bezig zijn met jouw cadeau.
 • Drank. Bij Gall & Gall heb je meerdere cadeauboxen, dus keuze zat. Houdt degene voor wie jouw cadeau bestemd is van wijn, dan kan je een wijnbox cadeau doen. Houdt hij van iets sterkers, is een fles whisky of een fles cognac leuk. En met bier heb je altijd een leuk cadeau in huis gehaald. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal speciaalbiertje.
 • Boek. Voor de mensen die van lezen houden kan een boek een heel leuk cadeau zijn. Voor een euro of 15 heb je al een heel goed boek. Boeken zijn zeker leuk voor ouders. Kijk eens in de bestsellerslijst om wat inspiratie op te doen.
 • Zelfgemaakte tegoedbon. Als jij in deze december maand wat krap bij kas zit, kan je een zelfgemaakte tegoedbon maken. Deze kan degene die het cadeau krijgt inzetten wanneer deze persoon dat zelf wil. Je kan bijvoorbeeld een tegoedbon maken voor een avondje uit, een dagje shoppen, of bijvoorbeeld de bioscoop.
 • Gezelschapsspel. Als je houdt van gezellig spelletjes te spelen, kan je een gezelschapsspel cadeau doen. Via bol.com heb je heel veel opties voor gezelschapsspellen. Tips van de commissie zijn: Ligretto, Keer op keer en Quixx

Huishoudelijke cadeaus

 • Airfryer. Een airfryer is erg handig in het huishouden. Je kan er van alles in doen. Daarnaast is het ook nog binnen 20 minuten klaar. Ook is het voor friet en snacks een stuk gezonder dan de frituur. Je eten is namelijk een stuk minder vet, doordat het enkel wordt verwarmd met warme lucht.
 • Televisie. Iedereen houdt ervan om tijdens een winteravond televisie te kijken. Tegenwoordig hoeft een televisie ook niet enorm duur te zijn. Voor €200,- heb je al een televisie van goede kwaliteit.
 • Kookboek. Houd jouw moeder of huisgenoot van koken, dan kan een kookboek een perfect cadeau zijn. Stel jouw moeder of huisgenoot gaat dan iets maken uit dit boek, kan jij lekker mee-eten en zelf ook genieten van je cadeau. Er zijn ook tal van studentenkookboeken beschikbaar online. Ideaal om te geven aan jouw huisgenoten.

Dit waren de cadeautips uit dit artikel. Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen opdoen voor een kerstcadeau dit jaar. Ook wens ik je namens de Mediacommissie hele fijne feestdagen toe, en vergeet niet dat je nog kerstkaarten kan halen en schrijven voor het IC-personeel in het Erasmus ziekenhuis, zodat je de kerstgedachte kunt verspreiden!