Wat te doen tijdens deze lockdown?

Wat te doen tijdens deze lockdown?

29/11/2021

Vrijdag 12 november is door minister-president Mark Rutte een nieuwe, gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Sinds het begin van de uitbraak van het COVID-19 virus (hierna: Corona) hebben we al meerdere lockdowns meegemaakt, waardoor we ook niet zeker weten dat dit de laatste zal zijn. Door deze lockdown zullen de winkels eerder moeten sluiten en staat het nachtleven ook even stil, omdat de horeca om 17:00 haar deuren voor bezoekers moet sluiten. Het scheelt gelukkig wel dat de winkels überhaupt nog open zijn en dat geen avondklok van kracht is. Zo kan je dus wel shoppen in de koopgoot tot 17:00. Tevens is het overgrote deel van de Nederlandse volwassenen gevaccineerd en hebben we meer kennis over het virus. Hopelijk zal deze lockdown niet al te lang duren. Om toch gezamenlijk de lockdown te doorstaan, hebben wij uitgezocht welke activiteiten nog mogelijk zijn gedurende deze lockdown.

Om te beginnen is het verstandig om van tevoren te plannen hoe je je dag wilt indelen, aangezien de winkels en horeca eerder sluiten. Zoals jullie weten, is op vele openbare plekken een geldige QR-code verplicht. Het is daarom van belang dat je dit goed inpland!

Met QR-code op zak is er alleen al in Rotterdam een gigantisch aanbod aan mogelijke activiteiten. Het ligt er natuurlijk wel aan waar je zin in hebt, maar er is voor jong en oud keuze genoeg. Laten we kijken wat er allemaal te doen is in Rotterdam!

Nu het erop lijkt dat mensen weer veel thuis moeten zitten, zit je waatschijnlijk veel stil de komende periode. Al die energie moet je kwijt en op welke manier kan dat beter dan door te gaan bowlen. Er zijn verschillende bowlingcentra te vinden. Eén hiervan is Atoll Rotterdam. Zie voor meer informatie: https://www.atoll-rotterdam.nl/ 

Deze grote, zilveren, ronde koepel is jullie vast niet ontgaan! Velen maken, voordat het donker wordt (wat overigens redelijk vroeg is) een fotootje voor het gebouw voor Instagram. Dit is het depot Booijmans van Beuningen, ook wel bekend als de eerste voor het publiek toegankelijke kunstdepot! Leuk om voor het eten even een blik te werpen en nog even snel een foto te maken. Zie voor meer info: https://www.boijmans.nl/depot

Na het doen van bijvoorbeeld een van de bovenstaande activiteiten heb je vast trek gekregen en op stap gaan met een knorrende maag is niet heel erg gewenst. Om dat te voorkomen hebben we een aantal leuke restaurants in Rotterdam uitgezocht. Het was erg lastig om er vijf te kiezen, want ze zijn allemaal wel aan te raden. Mocht een van deze restaurants je niet bevallen, wees dan niet getreurd. De stad aan de Maas kent nog veel meer eetgelegenheden!

 

Waar kan je beter gaan eten dan een café van een oud CT’er? Bij café VINN houden wij vaker onze borrels en is makkelijk te bereiken wegens haar strategische ligging (vlakbij Rotterdam Centraal). Het personeel is ook hartikke vriendelijk, dus deze plek is zeker aan te raden!

Ciao Caro! Meer fan van de verfijnde Italiaanse keuken dan van de pizza’s en pasta’s? Dan is restaurant Panzero zeker een aanrader! Dit etablissement heeft heerlijke Panzerotti’s en nog meer verschillende dingen. Ondanks de lockdown kan je dan toch een reis maken naar Apulië, Italië, waar de bakermat van dit restaurant ligt!

Het is helemaal trending nu op verschillende sociale media platformen: Korean barbecue. Bij restaurant Gangnam kan je het zelf uitproberen. Bij dit restaurant heb je niet alleen Korean BBQ, maar ook sushi en vegetarisch. In dit restaurant werken ze met een 2,5 uur all you can eat concept. Zeker aan te raden als je 2,5 uur lang lekker, gevarieerd wilt eten!

 

Met een volle maag kunnen we verder op stap. Gelukkig gaat niet alles eerder dicht, bijvoorbeeld bioscopen en theaters hebben geen restricties m.b.t. de sluitingstijd. Om de dag af te sluiten zou je na het eten of na een drankje doen in de stad, een van de bioscopen bezoeken om dé laatste films te zien. Zie hieronder een aantal films die nu draaien in de bioscopen. Zie voor meer informatie: https://www.pathe.nl/ of https://www.cineramabios.nl/

Of is het stilzitten in een zaal niks voor jou, dan is het ook nog een optie om naar Comedy Club Haug bij te wonen. Hier kan je de leukste Stand-up comedy shows bekijken vanaf donderdag tot en met zaterdag. Kleine side note: het is niet toegestaan om een optreden te fotograferen of te filmen.

Het programma voor Comedy Club Haug is als volgt:

04 december 2021 – Best of Stand-Up, begint om 14:30;

05 december 2021- Comedy Matinee, begint om 14:30;

18 december 2021 – Workshops door Victor Luis van Es om 11:30;

 

Mocht een van deze activiteiten of restaurants je niks lijken, dan is er nog altijd TripAdvisor die je kan helpen. Daarop kan je veel etablissementen e.d. met foto's en reviews. Hopelijk kun je via deze manier toch nog het beste maken van de lockdown! Desnoods ga even naar buiten om een frisse neus te halen door bijvoorbeeld de bruggenloop te doen, of ga langs de sportschool om alvast te werken aan je summerbody (wel met QR ;)), want van de hele dag thuiszitten, als je niet positief bent getest op Corona, wordt niemand beter! We hopen natuurlijk allemaal dat de lockdown niet lang zal duren. Daarom drukken wij jullie op het hart dat je je houdt aan de geldende maatregelen, zodat we elkaar tijdens de feestmaand kunnen zien!