Catching up with CT'ers

Catching up with CT'ers

11/11/2021

In het eerste artikel van de aanslag van het studiejaar 2021-2022, heeft de mediacommissie besloten een ‘Catching up with CT’ers’ te maken. Dit betekent dat wij twee oud/huidig CT-leden hebben geïnterviewd, om te vragen hoe het nu met ze gaat, maar ook wat ze nu doen in het dagelijks leven. De (oud) CT-leden die aan het woord komen zijn Ruud en Rik. Ruud is tijdens zijn studie erg actief geweest bij de CT. Hij is onder andere Commissaris Intern geweest en is nu lid bij onze alumnivereniging Aanmerkelijk Belang. Rik is het tweede CT-lid dat geïnterviewd wordt in dit artikel. Ook hij is in het verleden erg actief geweest bij de CT en heeft net als Ruud een bestuursjaar gedaan waarin hij Penningmeester is geweest.

 

Ruud van Bommel

Zou je jezelf kunnen introduceren?

Mijn naam is Ruud van Bommel en ik ben 24 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Arnhem, maar sinds het begin van mijn studententijd woon ik in Rotterdam. In mijn vrije tijd speel en kijk ik graag voetbal, leer ik Spaans (door middel van lessen, maar zeker ook Netflix) en zoals vrijwel iedereen zijn reizen en borrelen mijn grootste 'hobby's'. Ik ben eigenlijk mijn hele studententijd lid geweest van CT, dus dat is van 2015 - 2021. 

 

Waar ben je momenteel mee bezig en hoe vind je het?

Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik bij PwC. Daar werk ik op de afdeling Employment tax. Uiteraard is het fulltime werken even wennen en wat anders dan studeren, maar ik heb het heel erg naar mijn zin en het went steeds meer. 

 

Hoe heb je je tutor-schap ervaren en hoe lang heb je dit gedaan?

Het tutor-schap heb ik als heel leuk ervaren. Het was erg leuk om de OG’s vanaf de andere kant mee te maken. Het lesgeven was altijd al iets dat mij erg leuk leek en op deze manier kan ik dat gaan doen. Het was natuurlijk jammer dat veel online was, maar gelukkig heb ik op het einde ook nog fysieke OG’s mogen geven. Ik denk ook dat het heel leerzaam is geweest, omdat je toch een behoorlijke verantwoordelijkheid draagt bij het geven van een OG, maar het was vooral erg leuk om studenten (proberen) te helpen.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar? 

Over vijf jaar zie ik mijzelf nog steeds bij PwC. Het zou kunnen dat ik dan verhuisd ben uit Rotterdam (waarschijnlijk naar Haarlem of Utrecht). Het zou mooi zijn als ik tegen die tijd een keer voor een langere periode in het buitenland heb kunnen wonen. 

 

Wat heb je binnen CT gedaan en hoe heb je dit ervaren?

Best veel.. In ieder geval veel geborreld. Qua commissies de Aanslagcommissie en de Studiereiscommissie. Daarnaast heb ik ook een bestuursjaar gedaan als Commissaris Intern. Ik heb dit allemaal als heel leuk (en ook wel leerzaam) ervaren. Vooral het bestuursjaar was natuurlijk erg leuk. Het was heel tof om met 5 anderen een vereniging te mogen 'runnen'. Zou ik iedereen aanraden!

 

Wat vond jij de leukste CT-activiteit? 

Studiereis. Ik mocht twee keer de studiereis organiseren. Één keer als commissielid en één keer als bestuurslid. De eerste reis was naar Kuala Lumpur (2018) en de tweede naar Ho Chi Minhstad (2019). Allebei heel tof!

 

Hoe ervaar je jouw AB-lidmaatschap? Wat doe je zowel in AB? 

Sinds januari 2014 kent R.F.V. Christiaanse-Taxateur een alumnivereniging genaamd Aanmerkelijk Belang (AB). AB is de vereniging voor iedereen die fiscale economie en/of fiscaal recht heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vormt voor jou de ideale gelegenheid om in contact te blijven met jouw studievrienden. Zelf heb ik nog geen AB-activiteiten bijgewoond. Het lijkt mij wel erg leuk om te doen en de oude bekenden daar weer terug te zien. 

 

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan de CT?

De borrels en alle reisjes, zoals de skireis en de studiereis. 

 

Wat heb je geleerd tijdens je jaren bij de CT? 

Dat fiscalisten niet mogen klagen over de arbeidsmarkt. 

 

Wat zou jij de huidige CT’ers mee willen geven? 

Kies het keuzevak loonheffingen in de master! 

 

Rik Brem

Zou je jezelf kunnen introduceren?

Mijn naam ik Rik Brem met R-i-zonderc-k. In 2016 werd ik lid van de CT op aandringen van mijn Eurekaweekgidsen. Anno 2021 behoor ik tot het meubilair van de CT. In mijn spaarzame vrije tijd trakteer ik tegenstanders graag op een nederlaag zaalvoetbal in de Erasmus Sport Arena. Daarnaast loop ik op onregelmatige basis regelmatig hard over de Erasmus- en Willemsbrug. Ten slotte ga ik graag borrelen of lekker eten met vrienden, zodat ik niet zelf met Honig pakketten in de keuken aan de slag hoef.

 

Waar ben je momenteel mee bezig (studie/werk) en hoe vind je het?

Nadat ik afgelopen jaar penningmeester van het XXVIIIe CT-bestuur mocht zijn, ligt de focus nu weer op werk en studie. Ik hoop dit collegejaar mijn master af te ronden. Daarnaast ben ik sinds september werkstudent bij EY. Dat bevalt tot nu toe erg goed. Het werk is afwisselend en uitdagend en de collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar ben ik werkzaam in de fiscaliteit. Waar en wat precies weet ik nog niet. Misschien lig ik wel met mijn fiscale wettenbundel onder een palmboom (schaduw!) op Curaçao. Factor 70 moet wel bij de arbeidsvoorwaarden zijn inbegrepen.

 

Wat heb je binnen CT gedaan en hoe heb je dit ervaren?

Voorafgaande aan mijn bestuursjaar heb ik twee achtereenvolgende jaren in de mediacommissie gezeten. De mediacommissie en ik zijn een gelukkig huwelijk gebleken. Inmiddels is in de pen klimmen een van mijn favoriete bezigheden. Ik word nog steeds herinnerd aan mijn driedelige serie over de wonderlijke avonturen van het CT-zaalvoetbalteam. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik de congrescommissie onder mijn hoede genomen. Tezamen met de congrescommissie heb ik een talkshow over fiscale ethiek in een voormalig nieuwsstudio van RTL georganiseerd. Tijdens werk en studie heb ik verscheidene keren artikelen van onze toenmalige tafelgasten voorbij zien komen. Heel leuk! Op moment van schrijven zit ik in de kascommissie. De kascommissie controleert de administratie en beoordeelt of het geld van de vereniging rechtmatig en doelmatig wordt besteed. Dit zal ik nog een kleine twee jaar blijven doen. Daarna zit mijn (actieve) CT-carrière erop.

 

Wat vind jij de leukste CT-activiteit?

Op de jaarkalender van CT staan tal van spectaculaire activiteiten. De fiscale bedrijvendag, het fiscaal congres, de skireis, de studiereis … te veel om op te noemen. Als ik één activiteit móét kiezen, dan kies ik (toch) voor de maandelijkse ledenborrels. Het is super leuk om regelmatig al die bekende (en minder bekende) gezichten te zien en bij te praten.

 

Hoe ervaar je je functie in de kascommissie?

Als kascommissie komen we eens per kwartaal bijeen om de administratie van A tot Z door te lichten. In de tussenliggende periodes heb je als kascommissie veel minder zicht op de geldstromen dan voorheen als penningmeester. Ik vond het best lastig om de controle uit handen te geven.

 

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan de CT?

Skiën, shotjes en sneeuwhappen in de Italiaanse Alpen. De sunset sail op de wateren van Curaçao. En last but not least de talkshow die ik samen met de congrescommissie heb neergezet. Uitzending gemist? Je kunt de talkshow terugkijken via https://www.youtube.com/watch?v=df_oTb0oZeY.

 

Wat heb je geleerd tijdens je jaren bij de CT?

Tijdens mijn bestuursjaar heb ik (mede) door COVID-19 noodgedwongen geleerd om flexibel te zijn en te schakelen tussen verschillende scenario’s. Zo heb ik alleen al voor de studiereis 10 verschillende scenario’s inclusief de financiële gevolgen van annuleren in kaart gebracht en met elkaar vergeleken. Daarnaast heb ik leren excelleren in Excel.

 

Wat zou jij de huidige CT’ers mee willen geven?

Kom naar zoveel mogelijk informele én formele activiteiten. Ook als eerste- of tweedejaars zijn formele events zoals de fiscale bedrijvendag heel waardevol. Ondanks dat de heren geacht worden in pinguïnoutfit ten tonele te verschijnen en de dames in de regel in chique mantelpakjes opdraven, is de fiscale bedrijvendag écht een laagdrempelige manier om waardevolle contacten op te doen en kennis te maken met potentiële werkgevers. Als je eenmaal hebt geproefd van de 3-gangenlunch kom je het jaar erna gewoon weer. De fiscale bedrijvendag smaakt naar meer!