Vegan citroen pasta van Twan - Wat eet de CT? #2

Vegan citroen pasta van Twan - Wat eet de CT? #2

29/01/2021

Ingredienten:

  • Spaghetti (ik doe ongeveer 240gr voor 2 personen)
  • Knoflook (4/5 teentjes)
  • Olijfolie
  • Groentebouillion (zelf maken met blokje of kant en klaar kopen in een pot)
  • Kokosmelk (een groot blik zoals Bon Coco is voldoende)
  • Één citroen
  • Één ui (rood of wit. Wit is het lekkerst!)
  • Spinazie (200gr

 

Bereidingswijze: 

Stap 1: Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpan en kook ongeveer 250ml water in een waterkoker of pannetje om de groentebouillon mee te maken (als je kant en klare bouillon hebt hoeft dit natuurlijk niet). Je kunt het blokje groentebouillon met een vork door het kokend water roeren om het op te lossen.

Stap 2: Snij de ui in blokjes en pers de knoflook alvast of snij de knoflook in dunne plakjes. Bak de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe, bak nog 2 minuten mee. Let op als je een dunne kookpan hebt dat hij sneller heet wordt, je kunt het dan dus waarschijnlijk op een wat lager vuur bakken dan je normaal zou doen.

Stap 3: Voeg vervolgens de bouillon, kokosmelk en spaghetti toe en breng aan de kook.

Stap 4: Het koken van de spaghetti zal langer duren dan normaal (iets van 18 min i.p.v. 11) omdat er minder vocht beschikbaar is. Laat de spaghetti rustig zacht worden in de saus en roer voorzichtig om tot alle spaghetti in de saus zit. Blijf vervolgens af en toe omroeren, zodat de spaghetti niet vastkookt.

Stap 5: Snij de citroen in tweeën en knijp uit in de pan. Wanneer de spaghetti al dente is kan je de spinazie toevoegen. Doe stapjesgewijs en roer rustig om zodat de spinazie kan slinken.

Stap 6: Voeg naar smaak zout en peper toe en eventueel wat chilivlokken.

*lekker met vlokken Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!