De Pasta Wodka van Ties - Wat eet de CT?
PASTA WODKA
Een perfect huwelijk tussen Russische en Italiaanse iconen.
Ingrediënten (2-3 personen)
- Spaghetti
- Tomatenpuree (140g)
- Crème Fraîche (125g)
- Spinazie (200g)
- Wodka (50ml)
- 1 ui
- 2 sjalotten
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Stap 1: Snipper de ui en sjalotten
Stap 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat deze op middelhoog vuur lichtjes aanfruiten terwijl je blijft roeren.
Stap 3: Wanneer de olie begint te koken voeg je de ui en sjalotjes toe.
Stap 4: Terwijl deze zachtjes garen, laat je in een steelpan de spinazie (met een snufje zout) op laag vuur slinken. Ondertussen zet je ook water op voor je spaghetti, zodra dit kookt voeg je de spaghetti toe.
Stap 5: Wanneer de ui en sjalotten glazig zijn geworden, voeg je de crème fraîche toe.
Stap 6: Zodra de spinazie is geslonken, zet je het vuur uit. De spinazie warm je weer op wanneer je klaar bent om te serveren.
Stap 7: Voeg de wodka toe aan de saus en roer goed door. Laat dit staan op middelhoog vuur tot de alcohol weg is gekookt (of niet, voor de grote spelers onder ons).
Stap 8: Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en dien op met de saus, spinazie, en geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer met een lekker glas rode wijn en/of een shotje wodka!