Lees over de functie van Commissaris Media

Lees over de functie van Commissaris Media

25/04/2020

Wat voelt het gek om op dit moment wat te vertellen over mijn functie en het afgelopen CT-jaar, aangezien er nog zo veel had moeten komen… Achteraf gezien heb ik niet het beste jaar gekozen om een bestuursjaar te doen, maar dat konden wij helaas niet voorspellen van tevoren. Ondanks alle rare gebeurtenissen, waardoor heel veel leuke evenementen niet door konden gaan, zijn er ook heel veel leuke evenementen geweest die wél doorgang hebben gevonden en heb ik alsnog een groot gedeelte van het jaar volop kunnen genieten van het bestuursjaar! Daarnaast heb ik ook het geluk dat mijn functie, ook in de Coronatijd, toch wel voor een groot deel doorloopt, dus ik kan me ook in deze tijd bezig houden met CT! Ik zal jullie hierbij wat vertellen over mijzelf en de functie die ik dit jaar vervul binnen de CT.

Ik ben Anne Batelaan, ben 23 jaar en heb dit jaar het laatste restje van mijn bachelor fiscale economie afgerond. Ik ben opgegroeid in Woerden, maar woon inmiddels al een aardige tijd in het altijd gezellige Kralingen. Al vanaf het moment dat ik als aankomend studentje lid werd van CT, was ik al meteen bij alle activiteiten. Ik heb de afgelopen jaren deel uitgemaakt van de Activiteiten- en Bedrijvendagcommissie, waarna er zo langzamerhand toch wel iets begon te knagen. Mijn CT-avontuur was zeker nog niet klaar en een jaar geleden werd ik gedurende de maanden voor de sollicitaties steeds enthousiaster om te gaan solliciteren voor het XXVIIe bestuur. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik dit jaar de functie van Commissaris Media heb vervuld binnen het XXVIIe bestuur, wat een enorm leuke ervaring is (geweest)!

Als Commissaris Media ben je voor verschillende dingen verantwoordelijk. Om te beginnen voor de Aanslag, het digitale fiscale verenigingsblad dat sinds dit jaar volledig is geïntegreerd in onze site. Het doel van de Aanslag is om studenten aan de ene kant te informeren over fiscale actualiteiten, maar aan de andere ook op de hoogte te brengen van studentenzaken, denk hierbij exchange-ervaringen of hoe het is om als eerstejaars op de uni te starten. Je bent als Commissaris Media heel vrij om invulling te geven aan de Aanslag, waarbij je naast tekst ook gebruik kunt maken van filmpjes! Dit doe je allemaal niet alleen, maar samen met de mediacommissie zoek je naar leuke invulling van de Aanslag. Ook helpt de mediacommisie met het vastleggen van alle activiteiten van CT in foto’s, die worden uitgezocht en vervolgens op de site worden geplaatst. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle social media van de CT, namelijk Facebook, LinkedIn en Instagram. Op Instagram zijn wij dit jaar begonnen met Dilemma Dinsdag/Donderdag, maar ook op dit vlak ben je geheel vrij om met nieuwe creatieve ideeën te komen! Je zorgt dat alle content op tijd wordt gepost, waarbij het belangrijk is om dit goed in te plannen aangezien je liever niet wil dat leden worden overspoeld met berichten. Het is dus zaak om alles goed te spreiden, wat een strakke planning vereist!

Ook ben jij verantwoordelijk om te zorgen dat het CT-jaar wordt vereeuwigd in de boeken, namelijk in niets minder dan de Almanak! Je zorgt er samen met de Almanakcommissie dat alle deadlines worden gehaald met de Almanak als resultaat!

Sinds afgelopen jaar valt de organisatie van de Eurekaweek ook onder jouw hoede. Jij bent verantwoordelijk voor het contact met het Eurekaweek-bestuur om te zorgen dat je als bestuur goed op de hoogte bent van alle evenementen die plaatsvinden is deze drukke week, om zo in contact te komen met alle toekomstige fiscale studenten.

Naast alleen de functie komt er bij een bestuursjaar nog veel meer kijken! Je leert hoe het is om leiding te geven, samen te werken, beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Het leuke is dat je dit allemaal samen met jouw bestuur doet, dus je staat er nooit alleen voor! Naast dat je met elkaar veel beslissingen moet maken, heb je ook ontzettend veel lol met elkaar. Naast dat je je bestuur ontzettend goed leert kennen, leer je ook de kantoren, besturen van andere steden en natuurlijk de leden heel goed kennen, wat ik als heel leuk heb ervaren.

Ik kijk terug op een heel gaaf jaar en ik denk dat de keuze om te solliciteren voor dit bestuursjaar oprecht een van de betere beslissingen is geweest die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt! Het is een unieke ervaring die je niet snel nog een keer zal krijgen, dus ik raad dan ook iedereen aan om als je interesse hebt, vooral te solliciteren! Mocht je vragen hebben over mijn functie of over een bestuursjaar bij CT in het algemeen, schroom niet om me even te appen/bellen/Zoomen/Skypen of alles wat voldoet aan de RIVM-maatregelen. Ik vertel je graag nog veel meer over mijn bezigheden of ervaringen van het afgelopen jaar! Als je overtuigd bent, zien wij heel graag jouw sollicitatie tegemoet.

Groetjes, 
Anne

E-mail: commissarismedia@christiaanse-taxateur.nl
Whatsapp: 010-4081469