Lees over de functie van Commissaris Intern

Lees over de functie van Commissaris Intern

24/04/2020
Dit jaar heb ik de eer om wat te vertellen over zowel een bestuursjaar bij CT als over de leukste functie binnen het bestuur, namelijk Commissaris Intern. 
Vorig jaar besloot ik te solliciteren voor deze functie nadat ik dat jaar had kennisgemaakt met CT door de borrels en mijn rol als commissielid in de Carrièretrajectcommissie. Uiteindelijk ben ik ook mee geweest op studiereis naar Ho Chi Minhstad, hier zag ik hoe leuk het was om een reis te organiseren voor alle deelnemers. Dit was het laatste zetje om te solliciteren voor de functie Commissaris Intern. Dit jaar is mij ontzettend goed bevallen en daarom wil ik jou graag wat meer vertellen over wat allemaal onder deze functie valt. 
Als Commissaris Intern ben je verantwoordelijk voor drie dingen: het Tax Jurisprudence Program, de studiereis en de tentamentrainingen. 

Het Tax Jurisprudence Program organiseer je samen met je TJP-commissie. Je stelt een groep gemotiveerde deelnemers samen die graag tien fiscaal inhoudelijke sessies willen volgen die worden georganiseerd door verschillende kantoren en overheidsinstellingen, vaak in samenwerking met docenten van de Erasmus Universiteit. Als Commissaris Intern ben jij het eerste aanspreekpunt van zowel de kantoren, de docenten als de deelnemers. Het programma wordt traditiegetrouw afgesloten door een feestelijk einddiner waar elke deelnemer zijn of haar certificaat in ontvangst mag nemen. 

Ook ben ik samen met de Studiereiscommissie verantwoordelijk voor de studiereis die dit jaar zou plaatsvinden in Seoul, Zuid-Korea. Helaas kon deze reis door het coronavirus geen doorgang vinden. Toen hebben wij deze studiereis nog in 1,5 week kunnen omboeken naar Curacao, maar helaas kon deze studiereis vanwege het coronavirus ook niet doorgaan. Beide studiereizen hadden alle ingrediënten om een heel mooi avontuur te worden. Je organiseert deze reis, samen met de studiereiscommissie, namelijk helemaal zelf. Je kiest zelf de bestemming en organiseert de fiscale bezoeken en de activiteiten op de gekozen bestemming. Het is een project waar je maanden naartoe werkt met als mooie afsluiting de studiereis zelf. Hoewel wij dit jaar niet op het nummer Gangnam Style hebben kunnen dansen in Seoul of dolfijnen hebben kunnen spotten op Curaçao, weet ik zeker dat de studiereis volgend jaar weer een daverend succes gaat worden. 

Tenslotte ben je als Commissaris Intern verantwoordelijk voor de tentamentrainingen. Deze tentamentrainingen worden in samenwerking gegeven met verschillende fiscaal advieskantoren. Niet alleen regel jij de invulling van deze tentamentrainingen met de kantoren, maar ook leer je veel nieuwe gezichten kennen van de deelnemers. Voor de tentamentrainingen is het belangrijk dat jij goed luistert naar de CT-leden en inspeelt op hun wensen. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld drie nieuwe tentamentrainingen toegevoegd aan de al bestaande trainingen omdat studenten aangaven voor deze vakken graag wat meer ondersteuning te willen. 

Wat mij positief heeft verrast afgelopen jaar is de verscheidenheid aan taken. Niet alleen ben je veel bezig met het organiseren van activiteiten met kantoren, ook heb je veel contact met de universiteit en veel CT’ers die deelnemen aan activiteiten die door jou worden georganiseerd. Daarnaast is er veel ruimte om zelf met nieuwe initiatieven te komen en deze tot uitvoering te brengen. Uiteraard brengt deze functie veel verantwoordelijkheid met zich mee maar daardoor ook veel voldoening. 

Als bestuurslid bij CT heb je bovendien een onwijs leuk jaar met je bestuursgenoten, met wie je hard kan werken maar met wie je ook heel veel leuke dingen onderneemt. Zo zijn er veel besturendagen en evenementen waar je voor wordt uitgenodigd. Ook onderneem je met de rest van het bestuur veel leuke dingen en bouw je, met een beetje geluk, een goede vriendschap op. 
Mocht je nog twijfelen over een bestuursjaar bij CT, of specifiek over de functie van Commissaris Intern, neem dan zeker contact met me op via commissarisintern@christiaanse-taxateur.nl!

Groetjes,
Emma

E-mail: commissarisintern@christiaanse-taxateur.nl
Whatsapp: 010-4081469