Lees over de functie van Commissaris Extern

Lees over de functie van Commissaris Extern

23/04/2020
Hoewel de tijd sinds de uitbraak van het coronavirus stil lijkt te staan, komt het einde van het collegejaar steeds dichterbij. Dat betekent dat het avontuur van het XXVIIop zijn einde loopt en het langzaam maar zeker tijd wordt voor zes frisse enthousiastelingen om het bestuurlijke stokje over te nemen en een jaar lang aan het roer van de CT te staan. Mijn naam is Bas Steenvoorden en ik bekleed de functie van Commissaris Extern binnen het XXVIIebestuur. Om je een indruk te geven van wat een bestuursjaar bij de CT inhoudt, vertel ik graag wat er zoal bij mijn functie komt kijken en hoe ik mijn bestuursjaar tot nu toe heb ervaren. 

Als Commissaris Extern ben je hét aanspreekpunt voor de ruim vijftig commerciële partners die de vereniging rijk is. Gedurende de zomermaanden leg je het eerste contact met al deze kantoren en voer je door heel Nederland acquisitiegesprekken. In deze gesprekken staat, naast een persoonlijke kennismaking, de samenwerking tussen de vereniging en de verschillende kantoren centraal. Het is jouw taak om deze samenwerkingen te evalueren, om deze vervolgens te continueren en waar mogelijk uit te breiden. Daarnaast is het aan jou om nieuwe potentiële partners te vinden en nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen. Dit brengt met zich mee dat je reeds in een vroeg stadium van je bestuursjaar veel nieuwe contacten opdoet en je je commerciële vaardigheden razendsnel ontwikkelt – en daar pluk je gedurende de rest van het jaar de vruchten van! Ook na de zomer blijf jij namelijk de schakel tussen de vereniging en de (potentiële) partners en ben je continu in de weer om de evenementen die in samenwerking met de partners worden georganiseerd tot een goed einde te brengen. 

Naast de acquisitiebezigheden krijg je na de aanvang van het nieuwe collegejaar de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om aan de andere kant van een sollicitatie te zitten, omdat je de Bedrijvendagcommissie en de Carrièretrajectcommissie mag gaan vormen. Binnen deze commissies is legio ruimte voor jouw ideeën en die van de commissieleden en kun je je organisatorische en leidinggevende kwaliteiten ontwikkelen. Met de Carrièretrajectcommissie organiseer je een reeks trainingen die in het teken staat van soft skills die niet in de fiscale studie aan bod komen, maar wel relevant zijn voor de beginnende fiscalist. Met de Bedrijvendagcommissie ben je verantwoordelijk voor de organisatie van hét paradepaardje van de CT: de Fiscale Bedrijvendag! Het organiseren van het grootste fiscale studentenevenement van Nederland heeft flink wat voeten in de aarde, maar als dé dag waar je weken naar uitkijkt dan eindelijk aanbreekt en de impact van het evenement voelbaar wordt, is dat het dubbel en dwars waard. 

Vooralsnog heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze om te solliciteren voor een plekje in het XXVIIbestuur. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak heb ik mij kunnen ontwikkelen, ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en bovendien mag ik mij vijf fantastische vrienden rijker rekenen, waarmee ik vele hoogtepunten heb beleefd – van besturendagen tot constitutieborrels van andere (fiscale) verenigingen en van de Eurekaweek tot de Fiscale Bedrijvendag, om nog maar te zwijgen over de schitterende reisjes die wij hebben ondernomen toen het nog mogelijk was. Hoewel een aanzienlijk deel van onze bestuurstaken abrupt tot stilstand is gekomen, vormt het afgelopen jaar een absolute verrijking van mijn studententijd die ik voor geen goud had willen missen. Uiteraard heb ik hier zo nu en dan concessies voor moeten doen: meer dan eens hoorde ik de frontoffice-medewerker van het J-gebouw omroepen dat het gebouw bijna ging sluiten en het kwam wel eens voor dat ik afspraken moest afzeggen. Niettemin heb ik mijn bestuursjaar kunnen combineren met het afronden van een aantal vakken, een werkstudentschap en een sociaal leven buiten de CT. 

Dus, ben jij op zoek naar een verrijking van je studententijd en zie jij het wel zitten om een onvergetelijk jaar te beleven waarin je zowel jezelf als de vereniging naar een hoger niveau kan tillen? Ben jij enthousiast, sociaal en commercieel ingesteld en lijkt het jou een mooie en uitdagende klus om de professionaliteit die van onze vereniging wordt verlangd uit te dragen naar onze partners? Twijfel dan niet langer en wie weet word jij de Commissaris Extern van het XXVIIIbestuur!

Mocht je vragen hebben over mijn functie of over een bestuursjaar bij de CT in het algemeen, schroom dan niet om mij een berichtje te sturen.

Groet,
Bas

E-mail: commissarisextern@christiaanse-taxateur.nl
Whatsapp: 010-4081469