Lees over de functie van Penningmeester

Lees over de functie van Penningmeester

22/04/2020
Het collegejaar loopt alweer tegen het einde aan, en daarmee ook mijn jaar als penningmeester van het XXVIIe bestuur. Daarom is het weer tijd op zoek te gaan naar iemand die deze prachtige functie volgend jaar wil gaan vervullen. Ik ben Daan Jongebloed, master student Fiscaal Recht en ik woon alweer bijna vijf jaar in Rotterdam na te zijn opgegroeid in het prachtige Arnhem. 

Mijn betrokkenheid met de CT bestond gedurende de eerste jaren voornamelijk uit aanwezigheid bij de vele borrels en andere activiteiten. Vorig jaar ben ik actief lid geworden en had ik de eer om de studiereis te mogen organiseren. Daarna had ik nog geen genoeg gekregen van CT en besloot ik te solliciteren naar een functie binnen het XXVIIe bestuur. 

Als penningmeester ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor de begrotingen, cash management en algehele financiële gezondheid van de vereniging. Je begint het jaar met het maken van een algemene begroting, die houvast geeft voor de rest van het jaar. Daarnaast stuur je facturen en houd je alle inkomsten en uitgaven bij. Ook doe je ieder kwartaal aangifte omzetbelasting, en zorg je voor de boekenverkoop. Daarnaast is samenwerking met je medebestuursleden erg belangrijk. Als penningmeester houd je de financiën van alle activiteiten in de gaten en bent zo bij alles binnen de vereniging betrokken.

Naast deze werkzaamheden heb je ook nog twee commissies om te leiden: de skireiscommissie en de congrescommissie. Samen met de skireiscommissie zorg je voor een onvergetelijk tripje naar de bergen, waar leden overdag sportief op de piste staan, om daarna hun kunsten te laten te zien bij de après-ski. Samen met de congrescommissie zorg je in juni voor een leuk en inhoudelijk evenement over een actueel fiscaal onderwerp.

Naast alle leuke activiteiten die de vereniging organiseert, leer je ook besturen uit andere steden kennen, ga je meer dan eens naar het buitenland, leer je een commissie te leiden en leer je veel verschillende kantoren kennen door de besturendagen die zij organiseren. Alles maak je mee samen met je bestuursgenoten, met wie je een sterke band opbouwt gedurende het jaar. 

Wil jij meer weten over het zijn van penningmeester bij de CT, of over bestuur in het algemeen? Stuur me gerust een berichtje! Of weet je al zeker dat het zijn van penningmeester bij de grootste fiscale studievereniging van Europa voor jou is weggelegd? Dan zie ik graag jouw sollicitatie tegemoet door je cv en motivatie op te sturen naar bestuur@christiaanse-taxateur.nl.

Groetjes,
Daan

E-mail: penningmeester@christiaanse-taxateur.nl
Whatsapp: 010-4081469