Lees over de functie van Secretaris

Lees over de functie van Secretaris

21/04/2020
Het is weer de tijd van het jaar, je kan (bijna) solliciteren voor het volgende bestuur, het XXVIIIe bestuur welteverstaan. Het bestuursjaar zit er voor mij alweer bijna op en wat was het een feestje. In collegejaar 2019/2020 heb ik met erg veel plezier de functie van Secretaris vervuld binnen het XXVIIe bestuur van de CT. 

Om te beginnen kort iets over mezelf; mijn naam is Stijn Maas, ik ben 21 jaar oud en ik heb het Brabantse Roosendaal ingeruild voor het leuke Rotterdam. Ondertussen woon ik drie jaar in Rotterdam-West en probeer ik de laatste vakken van de bachelor Fiscale Economie te halen. Hiernaast ben ik het liefst zoveel mogelijk onder de mensen en probeer ik altijd met wat vrienden te chillen en wat te gaan doen. Verder werk ik drie dagen in de week en hockey ik twee keer per week. In de zomer ga ik graag naar festivals of zoek ik zelf de gezelligheid op met wat vrienden. Deze zomer zal iets moeten afwijken maar dat mag de pret niet derven want we gaan gewoon online of op anderhalve meter afstand verder!

In mijn eerste jaar van de bachelor heb ik in de Eurekaweek kennis gemaakt met de CT. Na mijn inschrijving werd ik gelokt door de gratis borrels en hierdoor leerde ik een hoop mensen van de fiscale studierichting kennen. Ik vond het zo gezellig dat ik in mijn tweede jaar zelfs een commissie wilde proberen, de carrièretrajectcommissie. In mijn derde jaar ging ik nog net iets verder en kwam ik in de studiereiscommissie. Aangezien ik nog een aantal vakken open had staan van de bachelor, leek een bestuursjaar mij een leuke opvulling van mijn vierde jaar bachelor. En toen kreeg ik het verlossende telefoontje…
Maar nu meer over de gezelligste en meest dynamische functie binnen het CT-bestuur!

De Secretaris begeleidt door het jaar heen twee commissies, de eerstejaarscommissie en de activiteitencommissie. Met deze twee commissies heb je alle vrijheid om leuke activiteiten te organiseren door het hele jaar heen. Met deze commissies probeer je eerstejaars en ouderejaars enthousiast te maken en te houden over de CT. Samen met de eerstejaarscommissie heb ik een weekend, een diner en een aantal activiteiten georganiseerd voor alle eerstejaars leden van de CT. Samen met de activiteitencommissie heb ik een aantal activiteiten georganiseerd voor alle leden; dit gaat van een kroegentocht tot een diesfeest, maar ook een actievendiner valt hieronder. Helaas konden dit jaar een aantal van onze mooiste plannen niet doorgaan door alle maatregelen, maar anders zouden het voetbaltoernooi, het actievenweekend en de eindactiviteit ook in dit lijstje te vinden zijn. 

Daarnaast ben je als Secretaris het aanspreekpunt voor alle leden. Het is je misschien opgevallen dat ik je soms een sms’je stuur en dat ik je mailbox een aantal keer per week volgooi met mails (hopelijk niet in je spambox). Daarnaast beheer ik de gloednieuwe website en ga ik over het ledenbestand. Dus voor in- en uitschrijvingen, wijzigingen van gegevens, aanmelden voor evenementen en alles wat met de site te maken heeft, kan je bij de Secretaris terecht. Wees niet bang voor het beheren van de website, het wijst zichzelf allemaal en met een beetje uitleg ben je er zo aan gewend. 

Vorig jaar twijfelde ik heel erg of ik wilde solliciteren en voor welke functies(!) ik wilde solliciteren. Uiteindelijk heb ik net voor de deadline gesolliciteerd. Het bestuursjaar bij CT leek me zo’n leuke opvulling van m’n jaar met zoveel leuke ervaringen dat ik uiteindelijk toch maar gesolliciteerd heb en niets is minder waar; het was een heel vet jaar met geweldige ervaringen waar ik enorm veel van geleerd heb. Uiteindelijk heb ik ernaast kunnen werken, heb ik nog wat vakken gevolgd en mijn scriptie geschreven dus niets is onmogelijk!

Als Secretaris ben je dus verantwoordelijk voor veel leuke en gezellige activiteiten en de vrijheid hierin is geweldig. Wil je nou toch net iets meer weten over de functie van Secretaris of heb je gewoon wat vragen over de CT, over studie of wat dan ook? Stuur me een mailtje, facebookberichtje of een appje, je mag me overal op contacten want op de universiteit kom je nu natuurlijk niemand meer tegen helaas. Anders zie ik graag jouw sollicitatie naar de functie van Secretaris uiterlijk ‪17 mei 2020 tegemoet via ‪bestuur@christiaanse-taxateur.nl.

Groetjes, 
Stijn

E-mail: secretaris@christiaanse-taxateur.nl
Whatsapp: 010-4081469