How to: dresscodes?!

How to: dresscodes?!

14/02/2019

How to: dresscodes?!

Er zijn talloze manieren waarop je je als student kan kleden, in de meeste gevallen kies je dit volledig zoals je zelf wilt. Soms zijn er echter momenten dat er toch nét wat meer regeltjes gebonden zijn aan de kleding die je moet dragen. Denk hierbij aan kantoorbezoeken of andere zakelijke evenementen. In dit artikel zullen de meest voorkomende dresscodes behandeld gaan worden,  dus hierbij: jouw handleiding dresscodes.

Casual

De dresscode Casual is eigenlijk amper een dresscode te noemen, er zijn namelijk geen echte regels aan verbonden. Wat vooral belangrijk is, is dat je kleding kiest die je zelf fijn vindt. Eigenlijk is dit dus gewoon je alledaagse kleding. ‘Casual’ zal je dus niet vaak tegenkomen als verplichte dresscode bij een evenement. Wel kan het gebruikt worden om aan te geven dat het juist niet nodig is om chic gekleed te gaan. Toch is het slim om altijd rekening te houden met de situatie waarin je je gaat bevinden, ook al zijn er geen specifieke kledingregels. Items zoals sandalen of korte rokjes is bijna altijd iets waarvan verwacht wordt dat je ze niet draagt.