Carrièreplatform

Ben jij geïnteresseerd in een stage en/of werkstudentschap, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure of ben je benieuwd naar de ervaringen van jouw mede-CT'ers met een fiscale bijbaan? De carrièrecommissie beantwoordt al jouw carrièregerelateerde vragen!

Klik hier om een vraag in te sturen.

 

Wat is het verschil tussen stages en werkstudentschappen?

Het voornaamste verschil tussen stages en werkstudentschappen is dat stages fulltime zijn en werkstudentschappen parttime, meestal twee of drie dagen per week. Stages bestaan uit een kortere maar intensievere periode, van meestal rond de twee maanden. Werkstudentschappen duren wat langer, meestal ergens tussen de drie een zes maanden. Er is geen groot verschil tussen de werkzaamheden van een stagiair en werkstudent. Over het algemeen is de vergoeding van werkstudenten hoger dan stagiairs.

 

Hoe lang van tevoren moet je solliciteren?

Het is vaak niet mogelijk om op zeer korte termijn bij een kantoor aan de slag te gaan. De sollicitatieprocedure kan lang duren en er is niet altijd plek voor een stagiair, werkstudent of starter. Daarom is het verstandig om een paar maanden tot een half jaar van tevoren te solliciteren.