RB

De vereniging
Het Register Belastingadviseurs (RB) is met circa 6.700 leden de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs werkzaam voor het mkb. Leden kunnen bij de vereniging o.a. terecht voor vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening.

De grote achterban geeft het RB een luide stem op fiscaal gebied. Met ons kantoor in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en worden we nog beter en eerder betrokken bij fiscale issues. Zo wordt door de politiek of Belastingdienst regelmatig om advies gevraagd, over de fiscale maatregelen voor het mkb na corona bijvoorbeeld. Of in de discussie rond de regulering van het beroep van belastingadviseurs en de vernieuwing van het belastingstelsel. Namens 6.700 leden staan we voor de belastingadviseur én zijn of haar mkb-klant.

Werken voor het mkb
Het mkb is ontzettend leuk om voor te werken. Je klantenbestand is divers en je hebt vaak direct contact met de klant, ook als je net begint als belastingadviseur. Je mag je skills meteen inzetten want je begeleid een traject van begin tot eind.

Toekomstgericht
De vereniging bestaat inmiddels 90 jaar en heeft nog veel toekomstplannen. Ons doel is om de belastingadviseur én de vereniging toekomstbestendig te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld het thema ‘tax technology’ in ons onderwijsaanbod opgenomen. Samen met Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL hebben we een e-learningtraject opgezet waarmee je als belastingadviseur kennis kunt maken met alle technologische ontwikkelingen van vandaag de dag, die ook direct aan de fiscale praktijk gekoppeld worden. Daarnaast zijn we met de Vrije Universiteit van Amsterdam en de universiteiten van Tilburg en Maastricht bezig met een tweede programma -deze meer theoretisch- rond tax technology, wat vanaf 2022 wordt aangeboden.

Dé fiscale opleider voor de mkb-adviespraktijk
Het RB biedt een uitgebreid onderwijsaanbod. Naast cursussen om kennis op pijl te houden, zijn er programma’s ontwikkeld rond een thema. Denk aan tax technology of vrouwen in de fiscaliteit. En daarnaast hebben we onze eigen opleiding -de RB Academy- om belastingadviseurs op te leiden tot Register Belastingadviseur, de crème-de-la-crème onder belastingadviseurs binnen de mkb-adviespraktijk.

De opleiding wordt modulair aangeboden en is geheel zelf in te delen. Afhankelijk van je achtergrond volg je een bepaalde leerlijn, die bestaat uit een selectie van de in totaal 35 modules van de beroepsopleiding. Als WO-afgestudeerde in Fiscaal Recht of Fiscale Economie kom je dan bijvoorbeeld uit op een selectie van 20 modules, waar de focus vooral ligt op vaardigheden die tijdens je studie minder aandacht hebben gekregen en minder of fiscale theorie.

Ben je bijna klaar met je studie en ben je benieuwd naar de RB Academy? Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer weten?
Ben je benieuwd naar wat het RB nog meer doet? Ga dan naar RB.nl of neem contact met ons op via jongrb@rb.nl. Je kunt je ook inschrijven voor de RB Studentennieuwsbrief. Lees hier hoe je je daarvoor aanmeld. En vergeet ons niet te volgen op social media!

Contactgegevens
Prinses Beatrixlaan 544
Toren C, verdieping 9
2595 BM Den Haag
088 010 77 77
RB.nl