Belastingdienst

Werken als fiscalist bij de Belastingdienst.

Zorgen dat Nederland financieel gezond blijft. Dát doen wij.
Op veel plekken in Nederland kun je werken in de fiscaliteit, maar er is er maar één waar dat kan op het snijvlak van wetgeving, beleid en uitvoering. Als fiscalist bij de Belastingdienst liggen je werkzaamheden in het verlengde van maatschappelijke ontwikkelingen en politieke beslissingen en draag je bij aan een financieel gezond Nederland. Dat doe je onder meer door eerlijk en zorgvuldig belasting te heffen en te innen en fiscale kwesties het liefst af te handelen op het moment dat ze spelen, in plaats van achteraf.

Ontdek wat jij kan doen.
Als fiscalist kun je alle kanten op binnen de Belastingdienst. Je werkt bij de directie Particulieren (P), Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en/of Grote Ondernemingen (GO). Als heffingsspecialist of behandelaar van bezwaar- en beroepschriften, bijvoorbeeld. Of als ontvanger, waarbij je niet gaat over het vaststellen van de hoogte van belastingen, maar over het innen ervan. Je kunt ook werken als aanspreekpunt voor alle fiscale zaken van een bepaalde onderneming, of als vaktechnisch specialist. Waar je ook aan de slag gaat, je werkt altijd aan het rechtvaardig uitvoeren van onze belastingwetgeving.

Tax Talent Traineeship.
Heb jij een fiscale studie op wo-niveau afgerond met bovengemiddeld goede resultaten? Dan is het Tax Talent Traineeship echt iets voor jou. Tijdens dit twee jaar durende traject ervaar je de vele facetten van het werk bij de Belastingdienst, het ministerie van Financiën en eventueel een organisatie in het buitenland. Je werkt op het hoogste niveau van de fiscaliteit en ontwikkelt je tot een deskundige en zelfstandige professional. 

Meer weten of benieuwd naar onze vacatures? Ontdek wat jij kan doen op werken.belastingdienst.nl/fiscaal