BDO

Nieuwe perspectieven op jouw fiscale carrière

BDO behoort met ruim 450 fiscalisten, werkend vanuit 15 vestigingen verspreid over het hele land, tot één van de grootste belastingadvieskantoren van Nederland. We zijn elke dag persoonlijk betrokken bij onze klanten en hun specifieke vraagstukken. Wij helpen onze klanten met een frisse blik naar hun business te kijken. Dat kan alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen. Als BDO’er kijk je daarom over de grenzen van je vak- en branchekennis. Je maakt gebruik van al je expertise en talenten en komt zo samen tot nieuwe inzichten en nieuwe kansen. En daar waar nodig doen we een beroep ons internationale netwerk en ons toonaangevend Bureau Vaktechniek, waaraan diverse fiscale hoogleraren verbonden zijn.

Specialist of generalist?
De eerste jaren ervaring in de fiscale adviespraktijk zijn cruciaal voor jouw verdere carrière. Daarom word je bij BDO allround opgeleid. Je krijgt de ruimte om alle aspecten binnen de fiscaliteit te leren kennen en je wordt hierin begeleid door ervaren collega’s. We vinden het namelijk erg belangrijk dat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen, niet alleen vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. Daarom krijg je een mentor die je helpt bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden. Zodat je een goede keuze kunt maken voor het vervolg van je carrière. In de breedte als generalist of in de diepte als specialist. In de nationale of internationale adviespraktijk; BDO biedt je alle mogelijkheden. Direct na het afronden van jouw WO-studie Fiscaal Recht of Fiscale Economie word je aspirant lid van het NOB.

Ook naast je werk zijn er genoeg mogelijkheden om je collega’s beter te leren kennen. Regelmatig heb je borrels en teamuitjes maar ook landelijk organiseren we volop informele activiteiten. Via Jong BDO en de Tax Academy ontmoet je andere young professionals van diverse disciplines en vestigingen binnen BDO. Samen denk je mee over nieuwe initiatieven, kun je ervaringen uitwisselen en vooral leuke dingen doen. Een betere start in een fiscale carrière is er niet. Het is aan jou om deze start te maken.

We hebben diverse mogelijkheden voor jou als startend fiscalist.

Werkstudent: Ben je in de eindfase van je bachelor of masterstudie Fiscaal Recht of Fiscale Economie en ben je minimaal 2 dagen per week beschikbaar? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om als werkstudent relevante praktijkervaring op te doen. Dit kan zowel in onze algemene praktijk of een van onze specialistische afdelingen.

Scriptiestage: Voor een fiscale scriptiestage ben je bij BDO perfect op je plek. Vanuit een van onze BDO vestigingen voer je zelfstandig een onderzoek uit. Het onderwerp bepaal je in principe zelf. Je krijgt vanuit de praktijk een vaste coach, die je ondersteunt gedurende jouw afstudeerperiode. Wil je daarnaast ook praktijkervaring opdoen? Dat kan! Het is bij ons mogelijk om jouw afstuderen te combineren met het meewerken in de praktijk.

Startersfunctie: Op een groot aantal vestigingen zijn er mogelijkheden voor starters in de nationale belastingadviespraktijk of een van de (internationale) specialismen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Maud Hoenderkamp, Campus Recruitment Specialist, tel: 06 34 59 26 10, of ga voor onze vacatures naar werkenbijbdo.nl.

Ik kreeg een aanbod van een Franse waterpoloclub en wist dat ik deze kans moest pakken

Het verhaal van Maurice Dentro, Belastingadviseur bij BDO

Tot voor kort vond je Maurice Dentro (26) geregeld op onze kantoren in Rotterdam en Den Haag. Nu bevindt zijn werkplek zich in Sète, Frankrijk. Vlakbij het zwembad. Naast zijn werk als Belastingadviseur is Maurice namelijk professioneel waterpoloër. Maurice: “Drie maanden geleden had ik dit nooit verwacht, maar ik kreeg een aanbod van een Franse club en wist dat ik deze kans moest pakken.” Maurice beoefent nu topsport in combinatie met zijn werk bij BDO. Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Hij vertelt er meer over!

‘Ik koos voor een studie in plaats van professioneel waterpolo’

“Ik heb altijd op hoog niveau waterpolo gespeeld. Eerst bij mijn club in Barendrecht (ZPB H&L Productions), waar ik ben opgegroeid. Daar speelde ik vanaf mijn 15e in de Eredivisie en daarnaast trainde ik mee bij Jong Oranje. Vanaf een jaar of 19/20 kwam daar verandering in, toen ben ik me meer gaan focussen op studie in plaats van professioneel waterpolo. Het werd de master Fiscale Economie aan de Tilburg University. Daarbij ben ik wel altijd blijven spelen op het hoogste niveau in Nederland met als grootste succes het landskampioenschap in het seizoen 2020/2021 met GZC Donk.”

Portefeuille met familiebedrijven

Na zijn studie gaat Maurice aan het werk. Hij vertelt: “Tijdens mijn studie had ik de keuzevakken bedrijfsopvolging en vermogensplanning. Onderwerpen die vooral bij ondernemersfamilies spelen. Dat zijn dan ook de klanten waarmee ik het liefste samenwerk. BDO heeft een grote portefeuille met familiebedrijven en we zitten echt om de keukentafel met de eigenaren; families en gezinnen. Dat vind ik heel erg leuk. Dat was voor mij dan ook een van de redenen om bij BDO te gaan werken.”

Een unieke kans

Maar drie maanden geleden kreeg hij een telefoontje waar hij geen nee op kon zeggen. Maurice: “Een teamgenoot was in gesprek met een club in Frankrijk. Via beelden zagen ze mij ook spelen en ze hebben me toen benaderd. Ik wist eigenlijk meteen dat ik deze kans wilde pakken. In Frankrijk is de sport verder ontwikkeld dan in Nederland en vroeger was het altijd een droom om als professional de sport in het buitenland te beoefenen. Een voorwaarde voor mij was wel dat ik kon blijven werken. Een uur na het telefoontje stond ik aan het bureau bij mijn senior manager en heb ik open kaart gespeeld. Hij beaamde meteen dat ik deze unieke kans moest pakken en dacht graag met me mee over de mogelijkheden.”

Vaste routine

Sinds 1 augustus werkt Maurice vanuit Frankrijk en heeft hij een nieuwe vaste routine van waterpoloën en werk. “Van 9 tot 12 trainen we. Dan ga ik naar huis en werk ik tussen 1 en 7 ongeveer. ’s Avonds train ik dan nog van half 8 tot half 10. In de weekenden spelen we een wedstrijd. Het zijn af en toe wel lange dagen, maar daar heb ik zelf voor gekozen. Ik ben ook wel minder gaan werken, nog zo’n 25 uur. Mijn collega’s spreek ik nog net zoveel, alleen dan digitaal. Je kunt daardoor inhoudelijk alles prima doen, maar even bijpraten is toch anders. Eigenlijk is het wat dat betreft weer terug naar de coronatijden. Dat is soms wel jammer.”

‘De cultuur bij BDO is in mijn ogen iets heel groots’

Ondanks dat hij zijn collega’s nu niet live ziet, support het team hem zeker op afstand. “Ze vragen vaak of ze mij nog ergens bij kunnen ondersteunen op werkgebied. Die behulpzaamheid is ook hoe we met elkaar omgaan. Daarnaast mag en kan je bij BDO echt jezelf zijn en wordt initiatief gewaardeerd en gestimuleerd. Die cultuur is in mijn ogen iets heel groots.”

Over de vraag of Maurice nog ambities heeft in zijn sportcarrière, moet hij even nadenken: “Ik had dit eigenlijk al niet meer verwacht. Ik ben hier heel erg trots op. Wat ik nog wel graag zou willen is ooit Nederlands kampioen worden met mijn club in Barendrecht.”