Tax Jurisprudence Program

Het Tax Jurisprudence Program is hét meest prestigieuze programma van de CT. Het omvat een fiscaal inhoudelijk programma bestaande uit - in beginsel - tien sessies in de loop van het collegejaar, beginnend begin oktober. Tijdens de sessies komen fiscale onderwerpen op een zeer interactieve wijze aan bod. Het is bij uitstek de kans om je fiscale kennis te testen en jezelf meer in de verschillende fiscale onderwerpen te verdiepen.

De sessies hebben een interactief karakter waarbij jij dus echt deel uitmaakt van de discussie. Verschillende kantoren zullen een vaktechnisch overleg geven waarin actuele ontwikkelingen van fiscale vakgebieden worden doorgenomen. Ook zullen verschillende casussen uitvoerig worden besproken. Het programma kenmerkt zich door een hoge mate van interactie, onderlinge uitwisseling en praktische toepasbaarheid. Immers, een vaktechnisch overleg zal je in de toekomst als fiscalist nog veel tegenkomen.

Bovendien leer je verschillende potentiële werkgevers kennen, wat bijzonder waardevol kan zijn, mocht je interesse hebben in een stage of een werkstudentschap. Ook zullen de docenten van onze vakgroepen Fiscale Economie en Fiscaal Recht een bijdrage leveren aan de avonden door middel van een analyse van relevante jurisprudentie over het desbetreffende onderwerp.

Dit jaar zal het TJP starten met een groep studenten die via een sollicitatieprocedure geselecteerd worden. Van de studenten wordt verwacht dat zij een brede inhoudelijke basis en interesse hebben. Daarnaast wordt verwacht dat de studenten elke sessie aanwezig zijn en actief een bijdrage leveren aan het debat. Tot slot zullen de deelnemers twee weken voorafgaand aan elke sessie literatuur toegestuurd krijgen die zij geacht worden te hebben doorgenomen ter voorbereiding op de avond.

Het programma van verenigingsjaar 2023/2024 ziet er als volgt uit:

Datum Onderwerp In samenwerking met:
11 oktober 2023 Bedrijfsopvolgingsregeling Pereira
1 november 2023 Employment Tax PwC
22 november 2023 Private Wealth   Loyens & Loeff
6 december 2023 Pleitsessie Grant Thornton
17 januari 2024 Transfer Pricing Meijburg
7 februari 2024 Douane Deloitte
6 maart 2024 n.t.b. Belastingdienst
27 maart 2024 Vennootschapsbelasting Mazars
17 april 2024 BTW en VPB Decentrale overheidslichamen Fiscaliade
1 mei 2024 Transfer Pricing Quantera Global
29 mei 2024 Pleitsessie De Bont advocaten

Mail voor meer informatie over TJP naar tjp@christiaanse-taxateur.nl, of kom een keer langs op de kamer.