Tax Jurisprudence Program

Het Tax Jurisprudence Program is hét meest prestigieuze programma van de CT. Het omvat een fiscaal inhoudelijk programma bestaande uit - in beginsel - tien sessies in de loop van het collegejaar, beginnend begin oktober. Tijdens de sessies komen fiscale onderwerpen op een zeer interactieve wijze aan bod. Het is bij uitstek de kans om je fiscale kennis te testen en jezelf meer in de verschillende fiscale onderwerpen te verdiepen.

De sessies hebben een interactief karakter waarbij jij dus echt deel uitmaakt van de discussie. Verschillende kantoren zullen een vaktechnisch overleg geven waarin actuele ontwikkelingen van fiscale vakgebieden worden doorgenomen. Ook zullen verschillende casussen uitvoerig worden besproken. Het programma kenmerkt zich door een hoge mate van interactie, onderlinge uitwisseling en praktische toepasbaarheid. Immers, een vaktechnisch overleg zal je in de toekomst als fiscalist nog veel tegenkomen.

Bovendien leer je verschillende potentiële werkgevers kennen, wat bijzonder waardevol kan zijn, mocht je interesse hebben in een stage of een werkstudentschap. Ook zullen de docenten van onze vakgroepen Fiscale Economie en Fiscaal Recht een bijdrage leveren aan de avonden door middel van een analyse van relevante jurisprudentie over het desbetreffende onderwerp.

Dit jaar zal het TJP starten met een groep studenten die via een sollicitatieprocedure geselecteerd worden. Van de studenten wordt verwacht dat zij een brede inhoudelijke basis en interesse hebben. Daarnaast wordt verwacht dat de studenten elke sessie aanwezig zijn en actief een bijdrage leveren aan het debat. Tot slot zullen de deelnemers twee weken voorafgaand aan elke sessie literatuur toegestuurd krijgen die zij geacht worden te hebben doorgenomen ter voorbereiding op de avond.

Het programma van verenigingsjaar 2019/2020 zag er als volgt uit:

Datum Onderwerp In samenwerking met:
2 oktober 2019 Transfer Pricing Meijburg & Co
16 oktober 2019 Bedrijfsopvolgingsregeling Pereira
20 november 2019 Onzakelijke lening Grant Thornton
4 december 2019 Douane Deloitte
8 januari 2020 Tax and Technology PwC
29 januari 2020 Omzetbelasting De Belastingdienst
4 maart 2020 Transfer Pricing Quantera Global
3 juni 2020 Formeel Belastingrecht De Bont Advocaten
     

Mail voor meer informatie over TJP naar tjp@christiaanse-taxateur.nl, of kom een keer langs op de kamer.