Studiereis

Dit jaar zou de studiereis naar Seoul, Zuid-Korea plaatsvinden van 15 tot en met 23 maart. Helaas kon deze studiereis geen doorgang vinden door het coronavirus. Kort voor vertrek heeft de studiereiscommissie de studiereis kunnen omboeken naar Curaçao Opnieuw gooide het coronavirus roet in het eten en kon ook deze studiereis niet doorgaan. Volgend jaar zal er als alles goed gaat weer een nieuwe studiereis worden georganiseerd. 

Tijdens deze studiereis zullen wij verschillende activiteiten ondernemen. Het programma bestaat grofweg uit een informeel- en een formeel gedeelte. Het formele gedeelte bestaat uit verschillende kantoorbezoeken bij (belastingadvies)kantoren. Tijdens deze bezoeken wordt aan de hand van een casus dieper op de stof ingegaan. De casus heeft betrekking op verschillende fiscale aspecten en staat uiteraard in het teken van de bestemming.

Naast de kantoorbezoeken is er uiteraard ook tijd om de lokale cultuur te proeven door middel van een aantal activiteiten. Zo wordt op de bestemming voor de gehele groep zowel een begindiner als een einddiner georganiseerd. Daarnaast zullen wij ook de lokale bezienswaardigheden  verkennen. Daarnaast is er natuurlijk ook voldoende vrije tijd die geheel naar eigen wens ingevuld kan worden!

In de aanloop naar de studiereis vinden er een aantal activiteiten plaats, waardoor de reisdeelnemers een beter beeld kregen van het lokale belastingstelsel. Bij deze activiteiten was er ook een gelegenheid waar de reisdeelnemers elkaar beter konden leren kennen.

De eigen bijdrage van de reis bedraagt 575 euro. Hierin is onder andere begrepen: vlucht, hotel, visum, vervoer naar de activiteiten, een dagactiviteit en een begin- en einddiner.