Fiscale Bedrijvendag

Ieder jaar wordt vanuit de vereniging de Fiscale Bedrijvendag georganiseerd. De Bedrijvendag is voor de leden dé gelegenheid om nader kennis te maken met de diverse bedrijven. De Bedrijvendag is een dag waarop de fiscale student wordt geïntroduceerd aan potentiële werkgevers. Zo krijgen de leden de mogelijkheid workshops te volgen en individueel in gesprek te gaan met recruiters van verschillende kantoren. Daarnaast krijgen de leden de kans om tijdens de rondetafelgesprekken informeel kennis te maken met medewerkers van verschillende kantoren. De Bedrijvendag is de uitgelezen kans tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage, werkstudentschap of een startersfunctie. 

Hieronder staat in het kort vermeld hoe de Fiscale Bedrijvendag er afgelopen jaren uit heeft gezien:

Dagindeling
De dag is opgedeeld in een ochtendprogramma bestaande uit individuele gesprekken met kantoren en een plenaire sessie, een driegangen estafettelunch, drie rondes aan workshops met kantoren en een recruitmentborrel. Hierover kun je verderop deze pagina meer over lezen.

Individuele gesprekken
Op het moment dat jij jezelf inschrijft voor de Fiscale Bedrijvendag, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je individuele gesprekken met kantoren wenst aan te gaan. Deze variëren van een heel vrijblijvend oriënterend gesprek tot een concrete bespreking van een werkstudentschap of een stage. Dit is dé manier om persoonlijk in contact te komen met je droomkantoor en om jouw carrièremogelijkheden te bespreken. De gesprekken zullen online plaatsvinden en zullen ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Jij wordt voor het gesprek geselecteerd op basis van jouw cv. Tijdens deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen en krijg jij de mogelijkheid om een goed beeld van je potentiële werkgever. Je kan je in totaal voor 5 individuele gesprekken opgeven.

Wil jij de medewerkers van een kantoor ontmoeten, de bedrijfscultuur van een kantoor ontdekken of ben jij geïnteresseerd in een stageplek of werkstudentschap? Meld je dan aan voor een individueel gesprek!

Rondetafelgesprekken
Na de individuele gesprekken zullen de rondetafelgesprekken plaatsvinden. Tijdens drie online rondes krijg jij de mogelijkheid om informeel kennis te maken met verschillende kantoren. Iedere ronde zal je samen met een aantal andere studenten 20 minuten bij een ander kantoor aan een virtuele tafel zitten. Op die manier kan je op een ontspannen manier contact te leggen met potentiële werkgevers.

Kantoorworkshops
Het laatste onderdeel van de Fiscale Bedrijvendag waarin je kennis kan maken met een kantoor zijn de workshops. Verschillende deelnemende kantoren zullen hun eigen invulling geven aan deze sessies om zo de sfeer van het kantoor te presenteren. Gedurende de drie workshopsrondes krijg op een laagdrempelige manier kans om het specifieke karakter van het kantoor te leren kennen.

Afsluiting 
Na de workshoprondes is het tijd om onder het genot van een hapje en drankje uit het borrelpakket rustig achterover te leunen tijdens de dagsluiting!