Fiscale Bedrijvendag

Binnen de vereniging wordt jaarlijks de Fiscale Bedrijvendag georganiseerd. Deze dag vindt van oudsher plaats in februari. De Bedrijvendag is voor de leden dé gelegenheid om nader kennis te maken met de diverse bedrijven en deze kennismaking vindt plaats op een chique locatie. De Bedrijvendag is een dag waarop de fiscale student wordt geïntroduceerd aan potentiële werkgevers. Zo krijgen de  leden de mogelijkheid workshops te volgen en gesprekken te voeren met recruiters van verschillende kantoren. Daarnaast krijgen de leden de kans om te lunchen met kantoren van hun voorkeur. De Bedrijvendag is de uitgelezen kans tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage en/of baan. Dit jaar vindt de Fiscale Bedrijvendag plaats op een vrijdag in februari, de exacte datum volgt snel!

We zijn hard aan het werk om de Fiscale Bedrijvendag 2020 in elkaar te zetten, hierover volgt in de komende maanden meer informatie. Check voor een volledige impressie de aftermovie van 2019!

Hieronder staat in het kort vermeld hoe de Fiscale Bedrijvendag er afgelopen jaren uit heeft gezien:

Dagindeling
De dag is opgedeeld in een ochtendprogramma bestaande uit individuele gesprekken met kantoren en een plenaire sessie, een driegangen estafettelunch, drie rondes aan bedrijfsworkshops met kantoren en een recruitmentborrel. Hierover kun je verderop deze pagina meer over lezen.

Individuele gesprekken
Op het moment dat jij jezelf inschrijft voor de Fiscale Bedrijvendag, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je individuele gesprekken met kantoren wenst aan te gaan. Deze kunnen variëren van een heel vrijblijvend oriënterend gesprek tot een concrete bespreking van een mogelijk(e) werkstudentschap/stage. Dit is dé manier om persoonlijk in contact te komen met één van de recruiters en om jouw carrièremogelijkheden te bespreken. De gesprekken zullen plaatsvinden in speciale business units en zullen ongeveer 25 minuten in beslag nemen. Jij wordt voor een dergelijk gesprek door het kantoor geselecteerd op basis van jouw CV. Door deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen. Daarnaast heb jij de mogelijkheid om een volledig beeld te scheppen van de verschillende potentiële werkgevers. Hierbij kun je de medewerkers van een kantoor ontmoeten, de werksfeer van een kantoor proeven en ontdekken hoe zij zich onderscheiden op gebied van bedrijfscultuur en fiscaliteit. De individuele gesprekken zijn een uitgelezen kans om jouw fiscale en commerciële talenten te etaleren en kantoren ervan te overtuigen dat ze met jou verder moeten! Mocht je niet ervoor kiezen je voor individuele gesprekken aan te melden, dan kun je deelnemen aan de plenaire sessie.

Plenaire sessie
Tegelijkertijd met de individuele gesprekken zal er in de ochtend een plenaire sessie plaatsvinden voor diegenen die geen individuele gesprekken met kantoren hebben. Tijdens de plenaire sessie zullen de aanwezige gastsprekers hun visie op het thema belichten. Over de jaren heen hebben we al de nodige experts uit het bedrijfsleven, de adviespraktijk, het onderwijs en de overheid als gastspreker mogen ontvangen. Door middel van prikkelende stellingnames zullen de gastsprekers ook jullie aan de tand voelen over het thema. De sprekers zullen wij in de aanloop naar de Fiscale Bedrijvendag via onze Facebookpagina bekendmaken, dus houd vooral ook deze in de gaten!

Driegangenlunch
Ter afsluiting van het ochtendprogramma zal er een driegangenlunch plaatsvinden. Tijdens iedere gang zal je bij een ander kantoor aan tafel zitten. Er is de mogelijkheid om samen met de medewerkers van de verschillende kantoren je ervaringen en indrukken van de dag uit te wisselen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om op een ontspannen manier contact te leggen met potentiële werkgevers.

Bedrijfsworkshops
De verschillende deelnemende kantoren zullen hun eigen invulling geven aan de workshops. Het is een laagdrempelige manier om de bedrijfscultuur en sfeer van een kantoor te proeven, en door middel van interactie het specifieke karakter van dat kantoor te leren kennen.

Recruitmentborrel
Na drie workshoprondes is er onder het genot van een hapje en een drankje de tijd om alle opgedane ervaringen te verwerken en deze te delen met medestudenten. Op informele wijze is hier de mogelijkheid voor studenten om meer informatie in te winnen. Verschillende kantoren met hun enthousiaste medewerkers en recruiters zullen hierbij aanwezig zijn om de geïnteresseerde studenten van deze informatie te voorzien.