Fiscaal Congres

Fiscaal Congres 2022 - Boksen met Box 3: Knock-out of door naar de volgende ronde?

Na twee jaar waarin een fysiek Fiscaal Congres helaas niet mogelijk was, kunnen we eindelijk weer gezamenlijk het congres bijwonen! Hoog tijd dus voor een leerzame en interactieve avond, waarbij jij alle gelegenheid krijgt om je in actuele discussies te mengen en hier al jouw vragen over te stellen. Op woensdagavond 8 juni 2022 vindt het jaarlijkse Fiscaal Congres plaats, dit wil je niet missen! Tijdens deze elfde editie van het congres zullen diverse gastsprekers onder leiding van RTL Z presentator Roland Koopman in gesprek gaan met elkaar én met jou. Het thema van dit jaar is: "Boksen met Box 3: Knock-out of door naar de volgende ronde?".

De inkomstenbelasting staat centraal tijdens het Fiscaal Congres van 2022. Het zal je niet ontgaan zijn dat er de afgelopen jaren veel te doen geweest is rondom de vermogensrendementsheffing uit box 3. Waarom bestaat er onvrede over box 3? En hoe is deze onvrede ontstaan? Om de antwoorden te vinden op deze en andere vragen, bespreken we het verleden van ons huidige box 3. We blikken ook vooruit naar de toekomst van het stelsel van vermogensrendementsheffing. De Hoge Raad heeft immers besloten dat het anders moet. Wat gaat er met box 3 gebeuren? Houden we überhaupt wel een box 3 over? Daarnaast zullen deze ontwikkelingen ook een effect op box 2 hebben. Hierdoor gaan onze sprekers je ook alles over hun verwachtingen over de toekomst van box 2 vertellen.

We verwelkomen je graag vanaf 18:30 uur met een drankje. Het congres zal stipt om 19:00 uur starten en omstreeks 21:45 uur eindigen. Uiteraard sluiten we het congres af met een borrel op locatie, zodat jij na afloop kunt napraten met de aanwezige kantoren en medestudenten.

Het congres zal dit jaar plaatsvinden in Theater Zuidplein! Vanuit een echte theaterzaal zal het thema op interactieve wijze door deskundigen uit zowel het bedrijfsleven als uit universiteiten behandeld worden. Door het interactieve karakter en de actuele onderwerpen die deze avond worden besproken, is het congres voor iedere CT’er toegankelijk.

Zonder de kantoren Pereira, AKD en Dirkzwager zou deze mooie avond niet mogelijk zijn geweest. Met Pereira, AKD en Dirkzwager als sponsoren belooft het Fiscaal Congres een zeer leerzaam en gezellige avond te worden. Dus schrijf je nog snel in!

Het Fiscaal Congres wordt gehouden op woensdag 8 juni 2022

Fiscaal Congres 2021 - A Taxshow About Fiscal Ethics

De tiende editie van het Fiscaal Congres vond plaats in talkshowvariant. Vanuit een voormalig nieuwsstudio van RTL werd een talkshow de huiskamers ingeslingerd. Menig CT'er stemde af op A Taxshow About Fiscal Ethics. Onder leiding van presentator Sander Schimmelpenninck gingen verschillende gasten met elkaar in gesprek over fiscale ethiek. Hebben multinationals een morele fair-shareplicht? Mag een hoogleraar tevens werkzaam zijn bij een commercieel belastingadvieskantoor? En hoe moet je als startend fiscalist handelen als je op de werkvloer wordt geconfronteerd met een ethisch dilemma? Deze en andere vragen werden aan tafel besproken.