Voorzitter - Philip Janus

Waarde lezer,

Mijn naam is Philip Janus en dit jaar heb ik de eer de taak van voorzitter van het XXVIIe bestuur der R.F.V. Christiaanse-Taxateur te vervullen. Om te beginnen introduceer ik mijzelf kort: ik ben 23 jaar oud en opgegroeid in Odijk, een klein dorp in de buurt van Utrecht. Na een heel leuke middelbareschooltijd trok ik op mijn achttiende met een paar vrienden naar Rotterdam om vol goede moed het studentenleven in te duiken.

Vijf jaar geleden alweer begon ik aan de studie Econometrie & Operationele Research, maar na een paar maanden kwam ik erachter dat deze studie niet helemaal voor mij is weggelegd. In het daaropvolgende jaar begon ik met Economie & Bedrijfseconomie. Toen ik besloot iets meer uitdaging voor mezelf te zoeken, combineerde ik dit in het tweede jaar met de bachelor Rechtsgeleerdheid en gedurende dat jaar ook met Fiscale Economie. Ik ben dus pas relatief laat in de fiscaliteit gerold, maar het heeft mij wel het meest gegrepen. Afgelopen jaar heb ik de bachelors Fiscale Economie en Bedrijfseconomie afgerond en dit jaar ga ik mijn best doen ook de laatste paar vakken van de bachelor Rechtsgeleerdheid af te ronden.

Het liefst zit ik geen moment in mijn leven stil en dus ben ik altijd druk bezig. Naast mijn studie ben ik lid van een studentenvereniging, heb ik verschillende (vrijwilligers)werkzaamheden verricht en heb ik altijd fanatiek getennist. Ook ben ik de afgelopen twee jaar actief geweest bij CT, door mij in te zetten voor de Congres- en Almanakcommissie. Ik heb het commissiewerk altijd als zeer leuk en leerzaam ervaren en ben blij dat ik dit jaar mezelf verder kan ontwikkelen in het bestuur.

De afgelopen jaren heb ik aan ontzettend veel activiteiten van CT deelgenomen. Zo ben ik een vaste gast op de maandelijkse ledenborrels, ben ik bij bedrijvendagen en kantoorbezoeken geweest en mocht ik zelfs mee op studiereis naar Ho Chi Minhstad. Door deze leuke en leerzame activiteiten begon het bij mij al snel te kriebelen om me op grotere schaal in te zetten voor de vereniging.

Ik kijk ontzettend uit naar alle activiteiten en evenementen die ook aankomend jaar weer georganiseerd zullen worden en wil jullie CT’ers dan ook aanmoedigen actief te worden in een commissie en deel te nemen aan de vele, diverse activiteiten. Ik zie jullie bovendien graag geregeld langskomen op onze kamers in Sanders en Bayle!

Met vriendelijke groet,

Philip Janus
Voorzitter 2019/2020