Penningmeester - Rik Brem

Waarde lezer,

Mijn naam is Rik Brem en ik zal gedurende het collegejaar 2020/2021 de rol van Penningmeester van het XXVIIIe bestuur der R.F.V. Christiaanse-Taxateur vervullen. Ik ben opgegroeid in het pittoreske Hattem, maar mijn wieg stond in het nabijgelegen Zwolle. Laatstgenoemde stad verkocht ooit haar klokkenspel aan Kampen. Uit wraak voor de torenhoge vraagprijs en de beledigende deuntjes die het klokkenspel ten gehore bracht, betaalden de Kampenaren het gehele bedrag in stuivers. De Zwollenaren telden hun vingers blauw. Sindsdien luisteren de inwoners van Zwolle naar de naam 'Blauwvingers'. Als penningmeester kan ik me geen betere bijnaam bedenken.

Behalve geld tellen, verzorg ik de financiële administratie en stel ik de (deel)begrotingen op. Daarnaast zal ik de congrescommissie onder mijn hoede nemen. Tezamen met deze halfjaarlijkse commissie zal ik aan het begin van de zomer een congres over een actueel fiscaalinhoudelijk onderwerp organiseren.

Normaal gesproken is de penningmeester van de CT ook verantwoordelijk voor de skireis. Waar ik aan het begin nog (valse) hoop had dat de skireis ook aankomend jaar doorgang zou kunnen vinden, moet ik helaas mededelen dat de CT in 2021 niet zal afreizen naar een zonnig skioord. Snif snif ... Momenteel onderzoeken wij nog de mogelijkheden voor een alternatief. Houd onze socials goed in de gaten!

Naast mijn werkzaamheden voor de CT hoop ik dit collegejaar een begin te maken aan de Master Fiscaal Recht (variant directe belastingen). In mijn spaarzame vrije tijd ben ik geregeld met een aantal mede-CT'ers te vinden in de Erasmus Sport Arena, waar wij menig tegenstander trakteren op een nederlaag zaalvoetbal.

Ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar en ik hoop dat - ondanks het coronavirus - zoveel mogelijk CT-activiteiten doorgang kunnen vinden. Heb je ergens vragen over of wil je gewoon gezellig kletsen, kom dan vooral een keer langs voor een kop koffie of een potje FIFA / Mario Kart op een van onze kamers in L0.06 en J5-01!

Met vriendelijke groet,

Rik Brem
Penningmeester 2020/2021