Commissaris Intern - Merlijn Kok

Waarde Lezer,

Mijn naam is Merlijn Kok en dit jaar mag ik de functie van Commissaris Intern binnen het XXIXe bestuur der R.F.V. Christiaanse-Taxateur vervullen. Ik ben 22 jaar en opgegroeid in Breda. Na een poosje gestudeerd te hebben had ik wel genoeg gezien van de Intercity Direct tussen Breda en Rotterdam en besloot ik in de mooiste stad van Nederland te gaan wonen: Rotterdam.

Voor mijn bachelor Fiscaal Recht staat mij dit jaar niet veel spannends meer te wachten, nog een vak en dan is het diploma binnen. Daarnaast wil ik dit jaar nog twee Civiel Effect behalen. Volgend jaar begin ik aan de Master Indirecte Belastingen.

Voordat ik ben begonnen als bestuurder bij CT heb ik al in de Mediacommissie en de Studiereiscommissie gezeten. Eind augustus zijn we naar het zonnige Curaçao afgereisd voor de studiereis. Dit jaar mag ik weer samen met een nieuwe studiereiscommissie de studiereis naar een (nog) onbekende locatie organiseren. Dit is voor B3- en masterstudenten de uitgelezen kans om belastingstelsels in het buitenland te verkennen en daarnaast met internationale kantoren kennis te maken.

Naast de studiereis ben ik ook verantwoordelijk voor het Tax Jurisprudence Program, het meest prestigieuze programma van Christiaanse-Taxateur. In samenwerking met verschillende kantoren worden 11 fiscaal-inhoudelijke sessies verzorgd om dichterbij de fiscale praktijk te komen. Het Tax Jurisprudence Program is een uitgelezen kans voor B3- en masterstudenten om meer kennis te vergaren over allerlei fiscale onderwerpen en daarnaast allerlei fiscale kantoren te ontmoeten.

Ook ben ik verantwoordelijk voor de tentamentrainingen, deze zijn gratis bij te wonen dus houd vooral je mail in de gaten!

Behalve in de CT-kamer ben ik ook vaak te vinden op Tennispark Kralingen, in de Smitse of achter een piano.

Mocht je vragen hebben over één van de activiteiten die de Commissaris Intern organiseert, stel deze dan gerust!

Met vriendelijke groet,

Merlijn Kok
Commissaris Intern 2021/2022