Commissaris Extern - Ties Bos

Waarde lezer,

Mijn naam is Ties Bos, ik ben 20 jaar en dit collegejaar heb ik de eer om de rol van Commissaris Extern van de R.F.V. Christiaanse-Taxateur te vervullen. Naast mijn bestuursfunctie zal ik aankomend jaar een paar vakken van mijn bachelor rechtsgeleerdheid doen, om volgend jaar deze en de bachelor fiscaal recht af te ronden.

Drie collegejaren geleden verruilde ik het rustieke Wageningen voor het levendige Rotterdam bij de aanvang van mijn studententijd. Tijdens de Eurekaweek had ik twee actieve CT’ers als begeleiders die mij enthousiasmeerden voor de vereniging. De eerste borrel beviel gelijk goed, zo goed dat ik sindsdien er nooit een gemist heb. Dat eerste jaar ben ik ook gelijk actief geworden in de Almanakcommissie. Dit, de eerstejaarsactiviteiten en de skireis zorgden er gelijk voor dat ik veel studiegenoten leerde kennen. De jaren daarna ben ik ook actief geweest, eerst in de Activiteitencommissie en daarna in de Bedrijvendagcommissie. In die laatste commissie proefde ik voor het eerst van de organisatie van de formele kant van de vereniging, iets wat mij zo goed beviel dat ik besloot te solliciteren voor de functie van Commissaris Extern.

Als Commissaris Extern houd ik mij bezig met de formele kant van de vereniging. Ik onderhoud het contact tussen de vereniging en haar samenwerkingspartners. Dit doe ik door de huidige relaties te onderhouden en eventueel uitbreiden, maar ook door op zoek te gaan naar nieuwe partners. Dit is dient een commercieel belang waar de informele kant van de vereniging van profiteert. Daarnaast is het ook van belang voor een van de doelen van de vereniging: het slaan van een brug tussen de collegebanken en de fiscale praktijk. Ons logo is niet voor niets de Erasmusbrug. De formele activiteiten die de vereniging organiseert zorgen er namelijk voor dat studenten een beter beeld krijgen van het fiscale speelveld.

Naast het voeren van het contact met onze samenwerkingspartners zal ik dit jaar ook betrokken zijn bij twee commissies: de Bedrijvendag- en Carrièrecommissie. De Fiscale Bedrijvendag is het grootste evenement van de Christiaanse-Taxateur en het grootste fiscale recruitment evenement van Nederland. Op die dag komen verschillende kantoren af waar je later kan gaan werken, dé mogelijkheid dus om je te oriënteren of al een werkstudentschap, stage of baan te vinden. Samen met de Carrièrecommissie zal ik me gaan bezighouden met het organiseren van verschillende sessies rondom soft skills, de vaardigheden die niet fiscaalinhoudelijk maar wel relevant voor het werkende leven zijn. Daarnaast zullen wij ons bezig gaan houden met alle vragen die je hebt rondom werken in de fiscaliteit, dus heb je een vraag? Schroom niet hem te stellen!

Ik kijk er naar uit om in deze uitdagende tijden aan de slag te gaan als Commissaris Extern en bij alle aspecten van de vereniging betrokken te zijn. Als je vragen hebt over de vereniging, de studie, mijn functie, mijn hobby’s of iets anders, spreek me dan vooral een keer aan bij de eerstvolgende activiteit of kom een keer langs op de kamer voor een kop koffie of een potje Mario Kart!

Met vriendelijke groet,

Ties Bos
Commissaris Extern 2020/2021