Commissaris Extern - Merijn de Kruijf

Waarde lezer, 

Mijn naam is Merijn de Kruijf en mij komt dit collegejaar de eer toe om de rol van Commissaris Extern te vervullen. Ik ben 21 jaar oud en ik hoop dit jaar mijn bachelor fiscaal recht af te ronden.  

Na kennis gemaakt te hebben met R.F.V. Christiaanse-Taxateur tijdens de Eurekaweek in mijn eerste studiejaar, besloot ik om lid te worden. Van deze keuze heb ik nooit spijt gehad! Ik ben bij veel activiteiten van de CT aanwezig geweest en ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad bij de vereniging. Alhoewel ik tot mijn grote spijt geen commissie heb gedaan bij CT, begon het gevoel toch te kriebelen in mijn derde studiejaar om iets te betekenen voor de vereniging. Het commissiewerk wat ik elders heb gedaan had een redelijk commerciële invalshoek, vandaar dat ik het allerliefst iets wilde betekenen in de hoedanigheid van Commissaris Extern.  

Een van de doelen van onze vereniging is om een brug te slaan tussen fiscale studenten en het bedrijfsleven. Als Commissaris Extern vervul je in het kader van dit doel een essentiële rol, aangezien je verantwoordelijk bent voor het contact tussen de vereniging en al onze partners uit de praktijk. Naast het onderhouden en eventueel uitbreiden van bestaande relaties, ben je in deze functie natuurlijk ook altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Dit laatste is niet enkel vanuit een commercieel oogpunt interessant, aangezien de CT graag een zo compleet mogelijk beeld wil bieden van de actoren in het fiscale speelveld. Ook organiseer je gedurende het jaar alle kantoorbezoeken.  

Naast de bovenstaande ‘kerntaken’ die je als Commissaris Extern hebt, ben je verantwoordelijk voor de Bedrijvendagcommissie en de Carrièretrajectcommissie. De Bedrijvendagcommissie organiseert natuurlijk jaarlijks onze Fiscale Bedrijvendag, waar afgelopen jaar zo’n 250 studenten aan deelnamen. Het Carrièretraject wordt georganiseerd door de Carrièretrajectcommissie. Het doel van dit traject is om de ‘softskills’ van studenten een boost te geven welke je in de collegebanken niet of moeilijk op zou doen, maar wel nodig hebt aan de start van je carrière. Beide commissies zijn elk op hun eigen wijze belangrijk en uitdagend en daarom ben ik er ontzettend blij mee dat ik deze commissies mag gaan vormen en in goede banen mag gaan leiden.  

Vanzelfsprekend ben ik dit collegejaar niet uitsluitend bezig met serieuze taken, er blijft genoeg tijd over om te genieten van alle informele activiteiten die de CT te bieden heeft! Zodoende hoop ik velen van jullie te zien en te spreken. Buiten deze activiteiten om mag je me natuurlijk ook altijd aanspreken indien je een vraag hebt over bijvoorbeeld de studie fiscaal recht, mijn functie, de Bedrijvendag of het Carrièretraject. Als je ‘gewoon’ even wil kletsen dan kan dat natuurlijk ook! Weet in ieder geval dat je van harte welkom bent op H13-11 voor een kop koffie en dat je me ook altijd mag benaderen via Facebook of Linkedin.  

Met vriendelijke groet, 

Merijn de Kruijf
Commissaris Extern 2018/2019