Commissaris Extern - Bas Steenvoorden

Waarde lezer, 

Mijn naam is Bas Steenvoorden en ik heb dit collegejaar de eer en het genoegen om de rol van Commissaris Extern binnen het XXVIIe bestuur van de R.F.V. Christiaanse-Taxateur te vervullen. Ik ben 22 jaren oud en opgegroeid in het rustige Noordwijk. Na aanvang van mijn studententijd heb ik dit pittoreske dorpje aan zee echter verruild voor het bruisende Rotterdam. Naast mijn bestuursfunctie zal ik komend collegejaar de bachelor Fiscaal recht afronden.

Eenmaal aangekomen in Rotterdam kwam ik al snel in aanraking met de R.F.V. Christiaanse-Taxateur. Door de eerstejaarsactiviteiten en de borrels leerde ik op een gezellige manier een groot aantal studiegenoten kennen, en door deel te nemen aan de Fiscale Bedrijvendag en de kantoorbezoeken maakte ik op een laagdrempelige wijze kennis met een breed palet aan potentiële werkgevers. Daarnaast heb ik met veel plezier deelgenomen aan de skireis en was ik afgelopen jaar als commissielid betrokken bij de organisatie van de studiereis naar Ho Chi Minhstad, wat leuk, maar vooral ook erg leerzaam was! Zoals uit het bovenstaande al aardig blijkt, zijn de vereniging en haar activiteiten erg veelzijdig. Deze veelzijdigheid en mijn interesse in het commerciële aspect van de vereniging hebben mij ertoe gezet om komend collegejaar mijn steentje bij te dragen aan onze mooie vereniging als Commissaris Extern van het XXVIIe bestuur.

Een van de doelen van onze vereniging is het slaan van een brug tussen de collegebanken en de fiscale praktijk. Als Commissaris Extern houd ik mij met dit doel bezig, door het contact tussen de vereniging en de samenwerkingspartners te onderhouden. Naast het onderhouden en eventueel uitbreiden van bestaande relaties, is het ook een uitdaging om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingspartners. Dit is niet alleen van commercieel belang: door nieuwe samenwerkingen aan te gaan, kan de vereniging immers een nóg completer beeld geven van de actoren in het fiscale speelveld.

Naast de bovenstaande bezigheden, organiseer ik komend collegejaar samen met de Bedrijvendagcommissie en de Carrièretrajectcommissie de Fiscale Bedrijvendag en het Carrièretraject. De Fiscale Bedrijvendag is het grootste evenement wat vanuit de vereniging wordt georganiseerd en tevens de grootste in zijn soort in het hele land. Deze dag mag je dus absoluut niet missen! In het Carrièretraject wordt in verschillende sessies geoefend met relevante soft skills. Om 100% klaargestoomd te zijn voor de start van je carrière is het noodzakelijk over vaardigheden te beschikken die niet in de collegebanken worden behandeld. Deze vaardigheden zullen gedurende de verschillende Carrièretrajectsessies aan bod komen. Beide commissies zijn elk op hun eigen wijze belangrijk en uitdagend en daarom ben ik er ontzettend blij mee dat ik deze commissies mag gaan vormen en in goede banen mag gaan leiden.  

Ik kijk enorm uit naar het aankomende collegejaar en alle activiteiten die daarbij komen kijken. Mocht je vragen hebben over de vereniging, de studie, mijn functie, mijn hobby’s of mijn huisdieren, tik mij dan vooral aan op één van de activiteiten die onze vereniging rijk is! Daarnaast staat op maandag en dinsdag de deur van onze kamer in Sanders (L0.06) en op woensdag en donderdag in Bayle (J5-01) natuurlijk altijd open, dus kom vooral langs voor een kop koffie.  

Met vriendelijke groet, 

Bas Steenvoorden
Commissaris Extern 2019/2020