Werkstudent Business Tax

Hieronder vind je de door onze partners aangeboden openstaande vacatures:

Bedrijf
BDO
Type
Werkstudentschap
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Algemene praktijk, Corporate Tax
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Jouw uitdaging

Als werkstudent bij BDO krijg je de mogelijkheid om al tijdens je studie werkervaring op te doen in de fiscale praktijk. Je maakt kennis met alle aspecten van de allround adviespraktijk en doorloopt het gehele traject van de fiscale dienstverlening naar onze klanten. Het stelt je in staat om jezelf allround te ontwikkelen en te ontdekken of BDO en jij bij elkaar passen. Kortom, als werkstudent leg je de basis voor een carrière als allround belastingadviseur.

Dit zijn je werkzaamheden

 • Je doet ervaring op in het maken van aangiften zodat je in staat bent om je klanten nog beter te kunnen adviseren; 
 • Je onderzoekt de fiscale mogelijkheden voor specifieke situaties van klanten en toetst deze aan de huidige regelgeving; 
 • Je ondersteunt bij het tot stand komen van een advies voor de klant; 
 • Je neemt deel aan ons wekelijks vaktechnisch overleg waarin actuele rechtspraak, aangekondigde wetgeving en clientcases worden besproken. De opgedane kennis pas je daarna direct toe op de klanten waarbij je betrokken bent.

Dit maakt je werk leuk

 • Tijdens jouw werkstudentschap krijg je de mogelijkheid om mee te werken in de praktijk en een beeld te krijgen van onze organisatie en klanten; 
 • Onze klantenportefeuille is zeer divers: van MKB- en familiebedrijven tot beursgenoteerde en internationale ondernemingen, maar ook non-profitorganisaties; 
 • Met de kennis uit onze dagelijkse praktijk gaat de stof uit je fiscale studie meer tot je spreken. De thema’s die je in onze praktijk meemaakt kunnen je input geven voor je scriptie; 
 • Je hebt volop doorgroeimogelijkheden. Na het afronden van je opleiding heb je de mogelijkheid om je carrière bij BDO voort te zetten. In dit geval bieden wij voldoende studiefaciliteiten aan om je NOB-opleiding te volgen. Verder neem je dan samen met onze andere young professionals deel aan de BDO Tax University. 

De werkomgeving
BDO biedt een professionele werkomgeving, waarin je kennis en vaardigheden verder ontwikkeld worden. Je werkt in een team van 55 fiscalisten van de vestiging Den Haag. Landelijk werken bij BDO ruim 450 fiscalisten met veel enthousiasme aan uiteenlopende fiscale vraagstukken. Je werkt in een team aan de opdracht van een klant. Onze klantenportefeuille  bestaat voornamelijk uit succesvolle ondernemers uit het middensegment. Maar ook grotere familiebedrijven en beursgenoteerde en internationale ondernemingen kunnen tot jouw toekomstige klantenpakket behoren. Als werkstudent heb je veelvuldig contact met collega’s van de vestiging en in het land om kennis te vergaren en jezelf te ontwikkelen.

Dit ben jij
Wij zoeken een ambitieuze en leergierige werkstudent, die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Je vindt het leuk om je vast te bijten in de huidige wet- en regelgeving om tot optimale oplossingen te komen voor onze klanten. Je neemt eigen verantwoordelijkheid in het plannen en organiseren van je werkzaamheden en levert een actieve bijdrage aan het team.

Daarnaast ben je:

 • kwaliteitsgericht, correct en accuraat in de uitvoering van je werk;
 • communicatief zeer vaardig;
 • een teamspeler;
 • masterstudent Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Vanzelfsprekend verloopt je studietraject naar behoren;
 • minimaal twee dagen per week beschikbaar. 

Dit bieden wij
Binnen BDO is er veel aandacht voor talentmanagement. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Ook als werkstudent. Je wordt daarin begeleidt door ervaren collega’s. Indien je na het afronden van je studie je carrière bij BDO voortzet, neem je deel aan ons uitgebreide opleiding- en ontwikkeltraject van de BDO Talentacademie en word je aspirant lid van de NOB. Uiteraard bieden we je als werkstudent een goed salaris en een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?
Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de website. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Nicky Leemreijze (Campus Recruiter) via WhatsApp of via Nicky.Leemreijze@bdo.nl

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Dit is BDO
BDO biedt de beste oplossingen op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. En de beste plek om te werken. Met 2.600 professionals zijn we groot genoeg om kansen te krijgen en klein genoeg om ze te creëren. Je staat aan het roer van je eigen carrière. Met eigen klanten - van multinational tot mkb, van publieke organisatie tot familiebedrijf. Als iets ons typeert, is het wel onze persoonlijke benadering. We zijn een kantoor waar iedereen zichzelf mag zijn en willen een weerspiegeling vormen van de maatschappij. Met een realistische werk-privé balans die gezonde ambitie vleugels geeft. Spreekt onze mentaliteit jou aan? Dan is dit je kans.