Masterscriptiestage

Hieronder vind je de door onze partners aangeboden openstaande vacatures:

Bedrijf
Lubbers, Boer & Douma
Type
Stage
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Eureopean Tax, International Tax
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Bijna klaar met studeren en op zoek naar een uitdagende en unieke stage?

Lubbers, Boer & Douma biedt de mogelijkheid van een scriptiestage bij hét fiscale opiniekantoor van Nederland. Schrijf je masterscriptie op het terrein van het Europese en internationale belastingrecht en maak kennis met onze opiniepraktijk!


Lubbers, Boer & Douma: hét fiscale opiniekantoor van Nederland

Lubbers, Boer & Douma is opgericht door drie hoogleraren, prof. dr. Koos Boer (UL), prof. dr. Sjoerd Douma (UvA) en prof. dr. Allard Lubbers (UL). Wij zijn gevestigd in een karakteristiek pand in Den Haag, dichtbij Station Den Haag CS. 

Onze cliënten zijn vaak belastingadvieskantoren, advocatenkantoren en bedrijfsfiscalisten van binnen- en buitenlandse multinationals die onze hulp inroepen in complexe fiscale dossiers. Met onze kennis en ervaring – die wij hebben opgedaan in de belastingadviespraktijk, de wetenschap en de rechterlijke macht – proberen wij een oplossing te bedenken om ingewikkelde dossiers tot een goed einde te brengen. Vaak wordt ons eerst gevraagd een diepgaande fiscale analyse te schrijven, waarin het probleem tot op de bodem wordt uitgezocht. Daarna vindt vaak overleg over oplossingsrichtingen plaats. Soms wordt ons gevraagd met de Belastingdienst in contact te treden om een oplossing te bereiken. In andere gevallen helpen wij onze cliënten met het voeren van een procedure bij de belastingrechter (van rechtbank tot Hof van Justitie) of de Europese Commissie. 

Afgelopen jaren zijn wij bij spectaculaire dossiers betrokken geweest. Regelmatig ging het om zaken met grote financiële belangen of een grote maatschappelijke impact. Steeds rekenen onze cliënten erop dat wij met nieuwe argumenten of oplossingen komen die het verschil kunnen maken.

Een scriptiestage iets voor jou?

Wij hebben de komende maanden plaats voor enkele masterstudenten fiscaal recht die in het kader van een stage én een scriptie willen schrijven én kennis willen maken met ons kantoor. Wij begeleiden je bij het schrijven van je scriptie. Omdat veel van onze aandacht is gericht op het terrein van het Europese en internationale belastingrecht, zou het goed zijn als je scriptieonderwerp op dit terrein ligt. Als je nog geen onderwerp hebt, dan denken wij graag mee. En uiteraard helpen wij je graag om een goede scriptie om te werken tot een publicatie in een fiscaal tijdschrift. Je werkt tijdens de stage niet alleen aan je scriptie, maar we zullen ook een paar aardige dossiers voor je selecteren om aan te werken. Zo kun je ontdekken of het fiscaaltechnische werk wat voor je is.

Je zult begrijpen dat wij kieskeurig zijn. Je moet goede studieresultaten hebben behaald, geïnteresseerd zijn in het Europese en internationale belastingrecht, gedreven zijn om dingen tot op de bodem uit te zoeken en je gedachten helder op papier kunnen zetten. Het heeft onze voorkeur als je ten minste twee dagen per week beschikbaar bent gedurende minimaal 6 weken. Een fulltime stage gedurende een kortere periode is uiteraard ook mogelijk.

Uiteraard ontvang je een marktconforme stagevergoeding.

Als je interesse hebt, stuur dan een e-mail met je cv en cijferlijst naar prof. dr. A.O. Lubbers (lubbers@lubbersboerdouma.com). Dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak.